Anlamlı kampanya

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi ile Kavram Temel Lisesi'nin ortak düzenlediği etkinlik çerçevesinde kırsal kesimdeki okullar için kırtasiye malzemesi toplanacak. Kampanya çalışmalarına başlanırken, bu kapsamda bir

VAN 5.05.2016 10:52:12 0
Anlamlı kampanya
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Van'da, özellikle, daha önce köy statüsünde olan kırsal alandaki okulların öğrencileri giyim-kuşamın yanı sıra önemli ölçüde kırtasiye malzemesi sıkıntısı da yaşıyor.
Öğrenciler kalem, silgi, cetvel, gönye, pergel, defter, resim için boya malzemesi, çanta gibi daha birçok kırtasiye malzemesine ihtiyaç duyuyor. 
Kırsal kesimdeki okulların bu sıkıntısını tespit eden bazı eğitim kurumları, okullara kırtasiye desteği amacıyla kampanyalar yürütüyor.

ANLAMLI KAMPANYA
Bu kampanyalardan birini YYÜ Edebiyat Fakültesi ile Kavram Temel Lisesi birlikte yürütüyor.
Kampanya çerçevesinde, 17 Mayıs günü saat 16.00'da YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde bir etkinlik düzenlenecek.
Etkinlikte çok sesli koro, tiyatro gösterimi, müzik dinletisi, şiir dinletisi, âşık atışmaları ve orkestra gibi aktiviteler olacak.

ETKİNLİK ÜCRETSİZ OLACAK
Kampanyaya ilişkin olarak gazetemize bilgi veren Kavram Temel Lisesi Müdürü Lokman Tekin, kampanyaya herkesin desteğini beklediklerini söyledi.
Düzenleyecekleri etkinlik için bilet uygulamasının olmayacağını ifade eden Tekin, "Köy okulları yararına, YYÜ Edebiyat Fakültesi'yle birlikte bir etkinlik yapacağız. Etkinlik ücretsizdir, sadece katılacaklar kırtasiye malzemesi getirecek" dedi.

ÖNCESİNDEN DE GÖNDERİLEBİLİR
Kırtasiye malzemelerinin etkinliğin yapılacağı gün getirilmesinin şart olmadığını, ondan önce de katkı sunmak isteyenlerin kırtasiye malzemesi gönderebileceklerini ifade eden Tekin, "Ayrıca öncesinde de kırtasiye malzemesi göndermek isteyenler, Kavram Temel Lisesi'ne, benim adıma gönderebilirler, ya da gelip görevli arkadaşlara teslim edebilirler" diye kaydetti.
Tekin, kırsaldaki okullarda okuyan öğrencilerin kırtasiye malzemesinin yanı sıra, ayakkabı ve giysi anlamında da sıkıntılarının olduğuna dikkat çekerek, duyarlı tüm çevreleri benzer kampanyalar yürütmeye davet etti.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı