Ambulansa silahlı saldırı: 1 yaralı

Van’ının İpekyolu ilçesinde hasta taşıyan ambulansa düzenlenen silahlı saldırıda hasta yakını bir kişi kafasını sıyıran kurşunla yaralandı.

VAN 22.07.2016 18:33:24 0
Ambulansa silahlı saldırı: 1 yaralı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’ının İpekyolu ilçesinde hasta taşıyan 112 Acil Servis ambulansına bazı kişi ve ya kişilerce silahlı saldırı düzenlendi.

Edinen bilgilere göre, dün saat 22.30 sıralarında İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi Sürmeli Sokakta Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne doğru giden ambulansa silahlı saldırı düzenlendi.

Silahlı saldırı sonucu kurşun hasta yakını Maşallah Gül’e (45)  isabet etti. Saldırı sonucu başından yaralanan Gül, ilk müdahale için Lokman Hekim Hayat Hastanesi' ne götürüldü. Yaralıya yapılan ilk müdahalenin ardından, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi' ne nakledildi.

Öte yandan, ambulansta bulunan 3'ü görevli 5 kişi olay yerinden hızla uzaklaştı. Ambulans şoförü ise saldırıya rağmen araç içinde bulunan hasta, hasta yakını ve sağlık personelini güvenli bir şekilde hastaneye ulaştırmayı başardı.

Saldırı sonucunda yaralanan Maşallah Gül’ün kafatasının sol kaş yukarısından kurşunun sıyırıp geçtiğini ve genel durumunun iyi olduğunu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Saldırıyla ilgili İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, 112 Acil Servis ambulansına yönelik yapılan saldırıyı sert bir şekilde kınadı.

Yanmaz, “Ülkemiz büyük bir kargaşa içindeyken terör örgütü yandaşları tarafından genç, yaşlı, çocuk demeden tüm halkımızı hedef alan eli kanlı terörler, sağlık çalışanlarımıza, ambulanslarımıza yönelik alçakça saldırılarına devam ediyor.” dedi.

Öte yandan Yanmaz, ekipteki sağlık personelinin ve hastanın sağlık durumunda herhangi bir problem olmadığı bildirildi. (İLKHA)