Ambulansa saldırı kınandı

Van-Hakkâri Tabip Odası tarafından yapılan açıklamada, Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde ambulansa yapılan saldırı kınandı.

VAN 20.04.2015 09:33:15 0
Ambulansa saldırı kınandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Yazılı bir açıklama yapan Van-Hakkâri Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi ve odanın Yüksekova Temsilcisi Dr. Mehmet Bayar, 16 Mart günü akşam saatlerinde hasta almak için Yüksekova'ya giden ambulansın bir grubun saldırısına uğradığını belirtti.

Saldırıda aracın kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Bayar, "Yüksekova'da akşam 22.50 saatlerinde acil bir astım hastasını almak için giden 112 Acil Servis ambulansına Molotof kokteyl ile ciddi bir saldırı gerçekleşmiştir. Yapılan saldırıda ambulansın arkası yanarak kullanılamaz hale gelmiştir.

Yangına ilk müdahale aynı ambulansta bulunan 112 sağlık çalışanları tarafından yapılmıştır. Saldırı sonucu sağlık çalışanları ciddi bir psikolojik travma yaşamıştır." diye belirtti.


Saldırıyı kınadıklarını aktaran Bayar, şunları kaydetti:

"Son yıllarda Türkiye'nin her tarafında sağlık çalışanlarına yönelik ciddi saldıralar olmaktadır. Bu durum ise sağlık çalışanlarının mesleğini yapmalarının önünde ciddi anlamda engel teşkil etmektedir. Sağlık hizmeti alamayan insanlarımızda bu durumdan etkilenmektedir.

Sağlık araçları, Sağlık Kuruluşları ve Sağlık Çalışanları savaş halinde dahi ulusal ve uluslar arası protokoller gereğince dokunulmazlık özelliklerine sahiptirler.

Yapılan bu çirkin saldırıda travma yaşayan meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunar, acil şifalar dileriz. Yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

/Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -