Altan Tan'ın HDP uyarısı sürüyor

Altan Tan, Öcalan'ın, 'Çayan'ın mirasını HDP'ye emanet ediyorum' söylemini üstü kapalı eleştirdi.

VAN 25.10.2013 12:39:34 0
Altan Tan
Tarih: 01.01.0001 00:00

BDP'nin HDP ile bütünleşmesine yönelik eleştiriler devam ediyor. Partinin hala 80'lerin, 90'ların dili ve vizyonuyla dünyayı okumaya çalışan HDP ile seçimlere girmesine en sert eleştiri parti içerisinden yükseliyor. BDP içerisinde İslami kimliği ile bilinen Altan Tan, bu yöndeki uyarılarını sürdürdü. Tan eleştirinin dozajını ileri taşıyarak, teklifin geldiği adrese-Öcalan'a kadar östü kapalı da olsa götürdü..

Şirin Payzın'ın sunduğu "360 Derece" programında BDP 'li Altan Tan, HDP'nin Gezi Parkı'nın başlangıç ruhuna uygun bir parti haline gelip liberal ve muhafazakar kesimi de kucaklayacak bir yapıya ulaşmadığı takdirde amacına ulaşamayacağını söyledi. Tan'a Gezi ruhu ile neyi kast ettiği sorusu üzerine Tan, "Gezi olayları ilk başladığında her kesimden gerçekten samimi taleplerle yer alan insanlar vardı. İlk olaylar patlak verdiğinde öyleydi. Sonrasında maalesef amacından saptırıldı." şeklinde konuştu.

Tan, bu söylem ve pratiğiyle sol siyasetle yola çıkmanın çıkmaz sokak olacağına işaret etti.

Türkiye ’de müslüman demokratları, liberal demokratları, sol demokratları toparlayacak alevi -sünni, dindar-laik Türk-Kürt barışını sağlayacak yeni bir ana muhalefet partisine ihtiyacı olduğunu ifade eden Altan Tan, HDP’nin eski sol gelenek ile yeni dünyayı okumanın pek mümkün olamadığını ifade etti.

Tan, Öcalan'ın "40 yıldır kavgasını yürüttüğüm Mahir Çayan'ın mirasını HDP'ye emanet ediyorum" sözlerine üstü kapalı cevap verdi:

"68'lerde kalan bir sol söylemle bugünkü dünyayı doğru okuyamazsınız. "