Alpaslan: 35 milyar dolarlık ticaret hacminden daha çok pay almalıyız

Ak Parti Van Milletvekili Aday Adayı Faruk Alpaslan, Türkiye ve İran arasındaki 35 milyar dolarlık ticaret hacminden Van’ın daha çok pay alması için kapalı olan sınır kapılarının açılması gerektiğini söyledi. Alpaslan, “Kapıköy

VAN 1.03.2015 01:09:16 0
Alpaslan: 35 milyar dolarlık ticaret hacminden daha çok pay almalıyız
Tarih: 01.01.0001 00:00
7 Haziran seçimleri kapsamında seçim çalışmalarını sürdüren Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Faruk Alpaslan, önemli açıklamalarda bulundu.
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanlığı döneminde Van’ın tüm ilçelerini tek tek gezdiğini halkı ve esnafı çok iyi tanıdığını belirten AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Faruk Alpaslan, “Esnafımız ve halkımız her şeyin en iyisine layık. Sorun ve isteklerini çok iyi biliyorum. Çünkü gerek Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’ndaki görevlerim sırasında, gerekse Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığım döneminde sorunlarla tek tek ilgilendim. Din, dil, zengin, fakir, etnik kimlik ve siyasi görüş ayırımı yapmadan sorunların çözümü için tüm imkânlarımı seferber ettim. Konunun muhatabı olan siyasi yetkililer ve kamu kurum kuruluşları nezdinde bir köprü vazifesi gördüm. Sorunlar hangi yol ve yöntemlerle nereden nasıl çözüleceği konusunda çok önemli tecrübeler edindim. Odalardaki görevlerim süresince kapımız herkese açıktı, milletvekili olarak seçilmem halinde de kapımız herkese açık olmaya devam edecek” dedi.
 
‘VAN VE BÖLGEMİZİ GELİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’
Van ve bölgenin sorunları konusunda hükümet üyeleri de dâhil olmak üzere her kademedeki siyasi ve bürokratik makamla görüştüğünü belirten Alpaslan, “Son olarak Van’ın sorun ve taleplerini içeren bir raporu hükümetimize sundum. Rapor doğrultusunda birçok çalışma başlatıldı. Bunlardan bir tanesi de, yıllardır çözüm bekleyen Kapıköy Gümrük Kapısı’nın büyük araç geçişine de açılması için yolun İran tarafındaki kısmının yapımı konusu oldu. Türkiye ile İran arasında varılan mutabakat sonucu 75 km’lik yolun yapımını Türkiye gerçekleştirecek. Böylece Kapıköy Sınır Kapısı 24 saat açık hale gelecek. İran ile Türkiye arasında 2015 yılı hedefi olarak belirlenen 35 milyar dolarlık ticaret hacminden Van’ın da pay alması için önemli bir adım atılmış olacak “ dedi.
 
“GELİNCİK SINIR KAPISININ AÇILMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Türkiye ve İran arasındaki 35 milyar dolarlık ticaret hacminden Van’ın daha çok pay almasının kapalı olan sınır kapılarının da açılması ile mümkün olacağını söyleyen Alpaslan, “Kapıköy Sınır kapısının yanı sıra Başkale ilçemizde bulunan Gelincik Sınır Kapısı’nın da açılması için gerekli çalışmaları yapacağız. Sınır ili olan ve gelirini sınır ticaretinden sağlayan halkımızın, sınır ticaretini kaçak yollardan değil, meşru ve yasal bir şekilde yapması için gerekli altyapıyı hazırlayacağız. Hiç kimsenin yaptığı ticaret nedeniyle suçlanmasını ve sınırda canından olmasını istemiyoruz. Sınır ili olmanın avantajını sınır kapılarımızı tam teşekküllü hale getirerek ve aktif bir şekilde çalıştırarak fırsata dönüştüreceğiz” dedi.
 
‘TEŞKİLATLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM’
Aday Adaylığı müracaatı sürecinde ve İlçe ziyaretlerinde gösterilen ilgi ve destekten memnun olduğunu belirten Alpaslan, “AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan, Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu, Başkale İlçe Başkanı İsmet Mihirci, Saray İlçe Başkanı Mehmet Şerif Çevik, Çatak İlçe Başkanı Tahsin Babur, Çaldıran İlçe Başkanı Fevzi Akbalık, Muradiye İlçe Başkanı İbrahim Vanlı, Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydin, Bahçesaray İlçe Başkanı Cumali Sabırlı, Gürpınar İlçe Başkanı Halit Toktaş, Edremit İlçe Başkanı Halis Bayramoğlu, Özalp İlçe Başkanı Orhan Yıldırım Çakar, Gevaş İlçe Başkanı Bedirhan Erdem, İl Kadın Kolları Başkanı Havva Duman’ın şahsında tüm kadın kolları teşkilatlarına, İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Çoban’ın şahsında tüm gençlik kolları teşkilatlarına ve teşkilatların her kademesinde görev alan büyüklerimize, kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi