ALLAHA HESAP SORAR BİR TOPLUMA DÖNÜŞTÜK..!!

BİZ ALLAHI DEĞİL ALLAH BİZİ İMTAHAN EDİYOR..

VAN 10.06.2018 16:25:21 0
 ALLAHA HESAP SORAR BİR TOPLUMA DÖNÜŞTÜK..!!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 ALLAHA HESAP SORAR BİR TOPLUMA DÖNÜŞTÜK..!!
BİZ ALLAHI DEĞİL ALLAH BİZİ İMTAHAN EDİYOR..

ALLAHA ŞU SORULARI SORACAM DİYEN İNSANLAR VAR ..haşa kendimizi Allah görmeye başladık .
Allahı ise KUL..

Bu kadar çocuk ölüyor, bu kadar kadın şiddet görüyor, bu kadar müslüman sıkıntı yaşıyor,.bu kadar çocuk kürtaj ile alınıyor,bu kadar tecavüz edilenler  varsa Allah niye müsade ediyor bunları soracaklarmış?? ..
 
UNUTMAYALIMKİ ALLAH BİR ÇOK KONUYA BİZİM ağzımızdan çıkan ile değil,elimizle yaptıklarımız ile yardım eder .Örneğin biz tok iken ihtiyacı olana Allah versin dememiz gibi,halbuki biz verirsek Allah bizim elimizle vermiş olacak,ve bizde sorumlu olduğumuz görevi yerine getirmiş olacağız ..

bir başka örnek verirsek,Müslümanların bu kadar sıkıntı çekmelerini gördüğümüz halde kendimiz bir gayret göstermeden, Allahım sen müslümanlara yardım et demekle bize verilen görevi ALLAHA iade etmemiz gibi,,
ör; yahudilerin Ey Mûsâ! Onlar orada bulunduğu müddetçe biz oraya asla girmeyeceğiz; şu halde sen ve Rabbin gidiniz savaşınız; biz burada oturacağız” dediler.
maide 24

BU YÜZDEN bu gibi sıkıntılar,, ..sen elini uzatmayıp bir çaba göstermeden bütün sorumluluğu Allaha attığın için oluşan durumdan kaynaklanıyor. .

Başınıza gelecek her felaket, kendi yapıp ettiklerinizin bir ürünüdür.
Bununla beraber Allah pek çoğunu bağışlıyor. ŞURA 30

RAD SURESİ 11. Ayetde ise
Bir toplumu oluşturan fertler kendi iç dünyalarındakini değiştirinceye kadar, Allah onların oluşturduğu toplumu değiştirmez. RAD SURESİ 11

BU YÜZDEN SORU SORACAK BİRİ VARSA,O SORUYU İMTİHAN EDİLECEĞİMİZ DÜNYADA BİZİ YOKTAN VAR EDEN ALLAH'SORAR..

AYRICA ALLAHIN BUNLARI GÖRMEDİĞİ VE ONLARIN CEZASIZ KALACAĞI ANLAMINA GELMEZ..Allah onlara hak ettiğini elbet verecektir ..önemli olan SEN NE YAPTIN..birazcık kendimizi sorgulayalım .
Sakın, Allah'ı zâlimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Sadece Allah onları, korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor.İBRAHİM SÜRESİ 42

BAHTİYAR KARACA