Akköprü Mahallesi’ndeki sel mağdurlarına el atıldı

Tuşba Belediyesi Akköprü Mahallesi'nde yıllardır yağmur sularının ev ve bahçelerine girmesi sonucu zarar gören vatandaşların sorununa el attı.

VAN 27.11.2014 12:19:26 0
Akköprü Mahallesi’ndeki sel mağdurlarına el atıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Tuşba Belediyesi, Akköprü Mahallesi Taş Kapı civarından geçen ve Özalp yoluna bağlanan ara yolda Taşdibi olarak bilinen mevkide biriken yağmur suları mahalleliyi çileden çıkardığı ve burada geçen tüm sürücüleri zor durumda bıraktığı gibi herkesin de malumudur.
Geçtiğimiz hafta sonu etkili olan yağışın ardından yoldan geçen araçların sel sularının ev ve bahçelerine dolduğu  gerekçesiyle vatandaşların kamyon ile yolu kapatmasının bazı basın ve yayın organlarında yer alması üzerine hemen olay mahalline giden Tuşba Belediyesi ekipleri olaya el koymuştu.
Bilindiği üzere, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Yasası gereğince büyükşehir ilçe sınırları içerisinde bulunan içilebilir temiz suyun sağlanması, kanalizasyon ile atık suların bertaraf edilmesi Van Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü'nün(VASKİ) sorumluluğunda olduğu halde ve mahalleli bunu bildiği halde, sürekli TOKİ'lerdeki içme suyu problemi gibi sorunlarla Tuşba Belediyesine gelmekte ve çözüm aramaktaydılar.
Akköprü Mahallesinin yaşanan sıkıntılarının Tuşba ilçe sınırları içerisinde yer almasından dolayı vatandaşlarımız, Tuşba Fen İşlerinin söz konusu probleme el atmasını ısrarla istemişlerdir.Vatandaşlar yıllardır, her yağmur yağdığında aynı sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek artık mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini ifade ettiler.
Vatandaşlar, hem Büyükşehir Belediyesi’ne hem de VASKİ’ye birkaç kez başvurmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını ifade ettiler. Yağmur sularının bölgedeki evleri bastığı haberini alır almaz mahalleye giden Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların daha fazla mağdur olmaması için soruna bir an önce müdahale etmek mecburiyetinde kaldı. Bunun üzerine hemen bölgeye giden Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri 24 saat içerisinde mahalle sakinlerinin bir daha yağmur yağdığında aynı manzara ile karşılaşmamaları için belirledikleri güzergahta drenaj borusu döşeyerek suyun bertarafını sağladı.
Bunun üzerine, Akköprü Mahalle muhtarı ve mahalleli bu sorunun çözümünden dolayı Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerine minnettar olduklarını ve tüm sakinler adına teşekkür ettiklerini belirti.
Vatandaşlar, Van-Özalp Karayolu, Demiryolu ile Akköprü Mezarlığı üçgenine sıkışan bölgenin yıllardır ihmal edildiğini kaydetti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi