“AKİL İNSANLAR” SÜRECİ DEĞERLENDİRMEK İÇİN TOPLANIYOR

Çözüm süreci kapsamında hükümetin devreye soktuğu 63 kişilik ‘Akil İnsanlar’ heyetinde yer alan 30 isim son dönemde yaşanan saldırıların ardından süreci değerlendirmek üzere bir araya gelecek.

VAN 1.08.2015 10:20:47 0
“AKİL İNSANLAR” SÜRECİ DEĞERLENDİRMEK İÇİN TOPLANIYOR
Tarih: 01.01.0001 00:00
PKK’nın ateşkesi bozarak son günlerde saldırılarını artırması ve hükümetin operasyonları tekrar başlatması, akil insanlar heyetindeki bir grubu harekete geçirdi.
63 kişilik ‘Akil İnsanlar’ heyetinde yer alan 30 isim cumartesi günü toplanacak. Heyetin tamamı görüşmede yer almayacak. Bunun nedeni heyetteki bazı kişilerin akil insanların misyonunu doldurduğu ve artık bundan sonra bir şey yapamayacağı düşüncesinde olması.
Heyet cumartesi toplanarak ortak bir deklarasyon metni üzerinde çalışmayı planlıyor. Metinde PKK’nın saldırılarına son vermesi, çatışmaların durması, daha fazla kan dökülmemesi gibi çağrıların yer alması bekleniyor. Ortak bir mutabakatın sağlanmasının ardından bu metin medya ile paylaşılacak.
Toplantı basına kapalı olacak. Eğer ortak bir metin hazırlanırsa bu basına duyurulacak.
- See more at: http://www.iktibasdergisi.com/akil-insanlar-sureci-degerlendirmek-icin-toplaniyor/#sthash.8zktqevc.dpufEl-cezire