Akdoğan, UMKE'nin çalışmalarını inceledi

Van İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Nevzat Akdoğan, UMKE’nin saha çalışmalarını yerinde inceledi.

VAN 16.01.2018 11:48:42 0
Akdoğan, UMKE
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Sağlık Müdürü Dr. Nevzat Akdoğan, beraberindeki 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Halis Gökyer, UMKE Afet Birim Sorumlusu Ömer Erden ve eğitmenlerinden Aydoğan Kaya ile UMKE çalışmaları ve araç gereçlerini inceledi.

     112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü Komuta Kontrol Merkezi alanında Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) timlerine verilen ağır iklim tipi çadırı eğitimini de yerinde takip eden Nevzat Akdoğan, yurtiçi ve yurtdışında meydana gelebilecek afet ile olağandışı durumlarda kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından Van’a tahsis edilen ağır iklim çadır ve mobil şişme çadır hastane ve donanımlarının kurulum ve eğitim çalışmalarının yapıldığını kaydetti.

    Akdoğan, “Van Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 180 UMKE personeli mevcut olup ve bölge illerimiz Ağrı, Hakkari, Bitlis ve Muş olmak üzere toplam 350 UMKE personeli ile çalışmaktayız. 8 adet ağır iklim çadırımız mevcut, 90 metrekarelik alanda 15 yatak kapasitesine sahiptir. Ayrıca 9 adet (şişme) mobil sağlık çadırı ve dekontaminasyon (sterilizasyon) ünitesi bulunmaktatır. Şişme çadır setlerimiz, afetin ilk saatlerinde kurulumu yapılmakta ve kurulumu 10 dakika süre içerisinde gerçekleşmektedir. Sahra hastanelerimiz ile toplamda 90 yatak kapasitesine sahiptir” şeklinde konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi