AK Parti’nin yeni Van İl Başkanı atandı

AK Parti Genel Merkezi’nden Kayhan Türkmenoğlu’nun Van İl Başkanı olarak atandığı bilgisi geldi.

VAN 20.12.2017 20:54:50 0
 AK Parti’nin yeni Van İl Başkanı atandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

 

Kimin olacağı konusunda yoğun tartışmaların ve iddiaların gündemi uzun süre meşgul ettiği AK Parti Van İl Başkanlığı sürecinde sona gelindi. Van’da yapılan temayül, mülakat, anket ve istişareler sonucunda 5 isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gitmişti.

 

AK Parti Genel Merkezi’nden edindiğimiz bilgilere göre, 13 Kasım 2017 tarihinde görevden alındığı tebliğ edilen, Eski Başkan Zahir Soğanda’dan boşalan, AK Parti Van İl Başkanlığı koltuğuna,  Kayhan Türkmenoğlu’nun atandığı bilgisi geldi.

 

SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK?

Göreve atanan İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu AK Parti Genel Merkezi’ne çağrılıp atama kararı kendisine verildikten sonra, Van İl Yönetimi’ni belirleyecek. Aynı zamanda İlçe teşkilatları ile ilgili yeni bir çalışma başlatılarak, ilçe başkanları ve teşkilatları gözden geçirilerek kongre süreçleri tamamlanacak.

Eş zamanlı olarak İl ve İlçelerin Kadın Kolları yönetimleri ile İl ve İlçelerin Gençlik Kolları yönetimleri ile ilgili de çalışmalar yapılarak kongre süreçleri tamamlanacak.

 

YENİ BAŞKANI ZORLU BİR SEÇİM SÜRECİ BEKLİYOR

Kayhan Türkmenoğlu Başkanlığı’ndaki yeni yönetimin, AK Parti içerisinde uzun zamandan beri yaşanan kırgınlıkları ve küskünlükleri gidermesi, partiyi tabanla yeniden bütünleştirmesi bekleniyor.

AK Parti Van İl Teşkilatı’nın kongre süreçlerini tamamlamasının ardından 2019 yılında yapılacak mahalli idareler, Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanmak üzere seçim mesaisi başlayacak. Yeni yönetimi, ülkenin istiklal ve istikbalini ilgilendiren, hayati öneme sahip 2019 yılı içerisinde yapılacak olan 3 seçimden kaynaklı yoğun ve zorlu bir süreç bekliyor.

Kayhan Türkmenoğlu Kimdir?

25 Eylül 1962'de Van'da doğdu. Babasının adı Niyazi, annesinin adı Firdevs'tir. İş Adamı; Lise mezunu. Serbest ticaretle uğraştı. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcılığı ve Başkanlığı, Van Belediye Meclis Üyeliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Vakfı Kurucu Üyeliği, Jan-Der Yönetim Kurulu Üyeliği, Van'a Hizmet Vakfı Üyeliği, VASİAD Üyeliği, Emniyet Teşkilatının Güçlendirilmesi Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Van Tenis ve Yüzme İhtisas Kulübü Derneği Kurucu Üyeliğinde bulundu. Vanspor Kulübü yöneticiliği yaptı. Yerel Televizyonlar Birliği tarafından 2001'de verilen "Halk Kahramanı Ödülü"nün yanı sıra pek çok kurum ve kuruluştan ödül aldı. Sosyo Ekonomik konuları içeren 10'a yakın rapor, ayrıca "Avrupa Kapısında Doğu Anadolu Gerçeği" adlı yayınlanmış bir kitabı bulunmaktadır. 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde AKP'den Van milletvekili seçilmiştir.