Ak Parti'li kadınlardan kan bağışı...

AK Parti Kadın Kolları Van İl Başkanlığı üyeleri, Türk Kızılay'ın 150. kuruluş yıl dönümü ve “Kan ver, Hayat Kurtar” kampanyası çerçevesinde kan bağışında bulundu.

VAN 1.11.2018 18:44:14 0
Ak Parti
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Türk Kızılay'ının kuruluşunun 150. yıl dönümü sebebiyle AK Parti Kadın Kolları Van İl Başkanlığı tarafından düzenlenen kan bağışı etkinliği yoğun ilgi gördü. AK Parti Kadın Kolları Van İl Başkanı Havva Duran’ın da katıldığı kan bağışı etkinliğinin gün boyu süreceği ve yaklaşık 200 kadının kan bağışında bulunacağı bildirildi.

    Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Van Kardın Kolları İl Başkanı Havva Duran, Türk Kızılay’ının üstlenmiş olduğu görevin önemine değinerek,” 1868 yılından buyana ulusal ve uluslararası alanda her türlü koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan, hizmetlerinde hiçbir çıkar gözetmeyen Türk Kızılayı, en köklü ve en güçlü yardım kuruluşudur. 143 yıldır savaşta, barışta, afetlerde görev üstlenen Kızılay, gönüllülük esasına göre çalışmalarını yürütmektedir.  Türk Kızılayı halk sağlığıyla da yakından ilgilenen bir kurum olarak Türkiye’de kan hizmetlerinin gelişmesini üstlenmiştir. “Hayat Kurtar” sloganıyla kan bulunmazsa ölecek bir hastanın bizim verdiğimiz kan ile kurtulmasının bize verdiği manevi duyguyu yaşamak, kan bağışı ile onurlu ve insancıl bir davranışı sergilemek için bugün buradayız. AK Kadınlar olarak kanımızın son damlasını bile bu vatan ve milletimiz için vermeye hazırız. Kan bağışı etkinliğimize Vanlı kadınlarımızın göstermiş olduğu yoğun ilgi bizleri oldukça memnun etmiştir. “Her kan, bir can” diyoruz” şeklinde konuştu.

   Konuşmaların ardından AK Partili kadınlar kan bağışında bulunduktan sonra Kızılay’dan ayrıldılar.