AK Parti'li Bilici'den VATBO'ya Ziyaret

AK Parti Van Milletvekili Bilici, Van'ın kadim bir şehir olduğunu belirterek, Allah'ın bu ili tarım yapılsın diye yarattığını söyledi.

VAN 15.05.2013 16:06:07 0
AK Parti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Adalet Ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Mustafa Bilici, Van'ın kadim bir şehir olduğunu belirterek, kökleri olan ve Allah'ın bu ili tarım hayvancılık yapılsın diye yarattığını söyledi.

Çözüm süreci kapsamında ildeki ziyaretlerini sürdüren Mustafa Bilici'nin bir sonraki durağı ise Van Ticaret Borsası (VATBO) Başkanı Feridun Irak ile yönetim kurulu üyeleri oldu. Süreç ile ilgili burada kısa bir konuşma yapan Mustafa Bilici, Van başta olmak üzere Türkiye'nin çok iyi konumlara geleceğini belirtti. Van'ın Büyükşehir olması ile birlikte çözüm sürecinin yaşandığını ifade eden Bilici, bunun sekteye uğramaması dileklerinde bulundu. Amaçlarının ve çalışmalarının bu yönde olduğunu anlatan Bilici, "Van, Türkiye'mizin ve dünyamızın en önemli şehridir. Van kadim bir şehirdir. Kökleri olan bir şehirdir. Tarım ve hayvancılık Van için önemlidir. Allah buraları tarım ve hayvancılık yapılabilsin diye yarattı. Bizim Kızılcahamam'da yapılan toplantımızda yöneltilen sorular hep tarım ve hayvancılıkla ilgiliydi. Onun için tarım ve hayvancılık ilimizin önemli gelir sektörlerindendir. Yayla ve meralara gidilmiyordu ama artık kullanılmaya başlanacaktır. Yem gibi ürünlerin çok pahalı olması çiftçilerimizi de sıkıntıya sokuyordu. Ama çözüm süreci ile birlikte bu mera ve yaylaların kullanılması bu yem fiyatlarının aşağıya da çekilmesine sebep olacaktır" dedi.

Yapılacak olan oda seçimlerinin de Van'a hayırlı olmasını dileyen Mustafa Bilici, "Tatlı rekabet içerisinde kimsenin kimseyi üzmeden ilimize yakışan bir seçim olmasını diliyorum. Ayrıca ne ben ne de diğer arkadaşlarımızın şu adaya oy verin gibi bir öngörümüzü ya da yönlendirmemiz olamaz. Çünkü yarışan her aday bizim arkadaşımız ve dostumuz" şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Feridun Irak ise yeni bina hakkında bilgiler verdi. Tarım ve hayvancılığa verilen desteklerin çok önemli olduğunu ve bu konuda hükümetin gerekenleri yaptığını anlatan Irak, bu desteklerin doğru kullanılmadığı konusunda endişelerini dile getirdi. Van'ın teşviklerde ayrı desteklenmesinin altını çizen Irak, hayvanların ithal edilmesinin dünyanın en büyük teşfiği olduğu kaydetti. Ama buna getirilen sınırlandırmaların yanlış olduğunu anlatan Irak, tarım ve hayvancılık alanında yaşanan sorunlarla ilgili raporu da Mustafa Bilici'ye verdi.

Yapılan konuşmaların ardından yeni hizmet binasının gezilmesi ile ziyaret sona erdi. - Van