AK Partili başkandan BDP'li başkana ziyaret

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Demokratik Bölgeler Partili (DBP) İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav’ı makamında ziyaret ederek ‘Hayırlı Olsun’ dileklerinde bulundu.

VAN 27.08.2014 19:30:16 0
AK Partili başkandan BDP
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van’ın Adalet ve Kalkınma Partili (AK Parti) Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Demokratik Bölgeler Partili (DBP) İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav’ı makamında ziyaret ederek ‘Hayırlı Olsun’ dileklerinde bulundu. 

30 Mart yerel seçimlerinin ardından yeni kurulan Tuşba Belediye Başkanlığını kazanan Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Van’ın Büyükşehir olmasıyla Tuşba ilçesi gibi yeni kurulan İpekyolu Belediyesi’ni ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Bidav, Van’ın kozmopolitlik bir yer olduğunu ve her dilden, her ırktan insanların yaşadığını kaydetti. Van’ın bu durumuyla seçim süresince karşılaştığını ve var olan bu önyargıyı seçim boyunca işlediğini ve halen işlemeye de devam ettiğini kaydeden Bidav, “Çünkü bunlar da insanlarımız. Biz yolları altından da yapsak, gümüşten de yapsak bu ön yargıyı kırmadığımız sürece bunların hiçbir anlamı yok. Huzur olmadıktan sonra belediyecilik olsa da, olmasa da çok şey ifade etmez. Siyaseti çok karıştırmadan halka böyle hizmet etmemiz lazım. Yoksa su da, kanal da temizlikte yapılır” dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Doç Dr. Fevzi Özgökçe ise Eş Başkan Bidav ve ekibine ‘Hayırlı Olsun’ dileklerin de bulundu. Memlekette yerel yönetimler olarak her şeyi yapabileceklerini ama en önemlisi olan barışı, huzur ve kardeşlik havası olmadıktan sonra yaptıklarının hiçbir anlam taşımayacağını ifade etti. 30 yıldır devam eden ve özellikle bölgeyi etkileyen olaylarla ilgili olarak hep birileri dışarıdan karar verici olduğunun altını çizen Doç. Dr. Özgökçe, “30 yıldır devam eden bu olaylardan istenilen bir yere doğru geliyor. Taraflar görüşüyor. Biz de budan umutluyuz. İnşallah memleketimiz hak ettiği bu barışı kardeşliği bir an önce bulur. Başta yerel yönetimler olmak üzere bizlere de önemli görevler düşmektedir. Vanlının, burada yaşayanların burada kalması lazım” dedi.

Tuşba Belediye Bakanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba Belediye Hizmet Binası’nın İpekyolu Belediyesi’nin sınırları içerisinden olmasından dolayı misafirperverliklerinden dolayı Eş Başkan Bidav’a teşekkür etti. Basın mensupları ile bir kahvaltı programı düzenledikleri belirten Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, ilçe sınırları belirlenirken, bir hatanın yapıldığını orada da ifade ettiğini belirterek, “Maalesef bizim ismimizi Tuşba yapmışlar, Tuşba’ya ismini veren asıl Van Kalesi ve eski Van şehri Tuşba ise İpekyolu Belediyesi sınırlarında kalmış. Ya ilçemizin isminin değiştirilsin ya da kalemizi bize geri verilmesini talep ediyoruz. Biz de en azından bilelim ki ismimize müsemmam olmuş yerlerimiz olsun. Bu konuyu bizim mecliste geçirmemiz çok önemli bir şey değil, sizin de meclisinizde değerlendirirseniz seviniriz. Böyle bir şey gündeme geldiği için söylüyorum. Sizin 22-23 mahalleniz var. Allah kolaylık versin. Yükünüz ağır. Bizim ise 8 mahallemiz var. 8 mahallede çöplerin toplanması, parklar, bahçeler ve çocuk oyun alanlarını yapacağız. Ben sizi düşünüyorum 23 mahalleye İpekyolu Belediyesi nasıl ulaşacak, Allah kolaylık versin. Ama siz diyebilirsiniz ‘Başkanım ya biz bir kısmını size verelim’ Bir kaç mahalleyi verirseniz biz de başımız üstüne kabul ederiz. İnşallah hem İpekyolu hem de Tuşba bu bölge insanlarına hizmetlerimizi en iyi şekilde yapacaktır. Gerek siz gerekse biz sıfırdan kurulduk.

 İpekyolu ilçesinin nüfusu 300 bin, Tuşba ilçesinin nüfusu ise 150 bin oldu. Bizim önerimiz yarın öbürü gün her iki ilçenin nüfusu 200 bin olursa hizmette kolay götürülür. Bir çalışma ile 3-4 mahalle İpekyolu ilçesinden Tuşba’ya verilirse işiniz de kolaylaşır. Dikkat edin Tuşba ilçesi sınırları içerisinde belediye hizmet binası olarak tutacağım 4 odalı bir yer yok. Bize tek dedikleri şey 3 ilçenin de Van Gölü’ne kıyısı olsun. Özellikle turizm açısında, turizm bölgeleri açısında böyle bir çizim yapılmış. İskele caddesi bile bize verilmemiş. Bilirsiniz bu tip kanunlarda ya bir nehir ya bir yol takip edilir. Tekrar bu kesintiye uğramaz. Ama bir süre sonra Akköprü Deresi’ne dönülmüş bizim sınırlarımızda şehir merkezi oluşmadan Akköprü Mezarlığından Sıhke Göleti’ni içerisine aldıktan sonra demiryolunu takip ederek Özalp İlçesine doğru gidiyor. Sınırlarımız içersisinde Kelle Mahallemiz (Köyü) var. Muradiye İlçesine uzaklığı 15 kilometredir. Biz ise 84 kilometre giderek oradan çöpleri alıyoruz. Halbuki Muradiye ilçesine bağlı olsa daha ekonomik olurdu’’ ifadelerini kullandı.
Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Özgökçe’nin yaptığı ziyarette çok sayıda Tuşba Belediye Meclis üyeleri eşlik etti.