Ak Parti Van Teşkilatı seçim zaferini kutladı

24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda seçimi kazanması ve Ak Parti'nin de MHP ile birlikte girdiği Cumhur İttifakı ile seçimlerden zaferle çıkması, Van'da da partililer tarafından coşkuyla kutlandı. Ak Parti İl Başk

VAN 25.06.2018 18:14:51 0
Ak Parti Van Teşkilatı seçim zaferini kutladı
Tarih: 01.01.0001 00:00
   24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili seçimlerinin ardından, ülke genelinde Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferi coşkuyla kutlanırken, Van'da da aynı coşku sürdü.

Ak Parti Van İl Başkanlığı da parti binası önünde bir kutlama programı düzenledi.
Erdoğan ve parti marşlarının çalındığı kutlamalara partililer Türk Bayrakları ve Ak Parti bayrakları ile katıldı.

 


      TÜRKMENOĞLU: "MAHALLE MAHALLE SEÇİM ÇALIŞMALARINI YÜRÜTTÜK"
İlk konuşmayı yapan Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, söz konusu seçimlerde zaferle ayrıldıklarının altını çizerek, "Amacımız tüm halkımızla kucaklaşmak, bütün Vanlıyı bağrımıza basmaktır. Gerek hizmetimizle gerek gönlümüzle. Bunu yapabilmek için de adaylarımız 26 Mayıstan bugüne kadar gerek ilçelerimizde, köylerimizde, mahallelerimizde sizlerle muhabbet ettik kucaklaştık. Eminim ki bu teşkilatımız bugüne kadar bütün herkesi kucaklayacak bir şekilde yoğun bir çalışma sergilediler. Gerek ilçe başkanlarımız, il başkanlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, aday adaylarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve 8 tane aday arkadaşımız gece gündüz sizlerle buluşarak davamızı sizlere anlatmaya çalıştı. 24 Haziran seçimlerinin önemini vurgulamaya çalıştılar. Van ilinde de ve Türkiye genelindeki seçim sonuçlarını hepiniz kamuoyuna yakın bir şekilde görüyorsunuz. Cumhurbaşkanımız Türkiye'nin 94 yıl sonra seçilen ilk devlet başkanı Recep Tayyip Erdoğan ülkemize hayırlı uğurlu olsun. AK Parti olarak almış olduğumuz Van'daki oy oranının %31,73 almış olduğumuz oyla milletvekilliğinde 3 tane arkadaşımızı Allah'ın izniyle parlamentoya gönderiyoruz, hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

 


        ARVAS'TAN, BAŞKANLIK SİSTEMİ VURGUSU…
Daha sonra konuşan Ak Parti'nin yeni Van Milletvekili Abdulahat Arvas, başkanlık sisteminin kendisini çok sevindirdiğini anlatarak, "Değerli kardeşlerim ben bir sevinç yaşadım. O sevincim cumhurbaşkanımız başkanlık sisteminde Allaha hamdolsun yüksek bir oyla kazandı ve ben onun gururunu, sevincini yaşıyorum. Bunun yanında da ben bir üzüntü yaşadım. Bu üzüntüm ise keşke 8 arkadaşımızla beraber meclise gidip halkımıza hizmet edebilseydik. Biz Allah rızası için halkımıza hizmet edeceğiz" şeklinde konuştu.

 

        KARTAL: "SİZLER SAYESİNDE MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİK"
Seçimlere ikinci sıradan giren ve seçim sonuçları ile bu dönem TBMM'de Van'ı temsil edecek olan İrfan kartal, halkın oyları ile milletvekili seçildiklerini söyleyerek, "Çok kıymetli kardeşlerim bizler Allah'ın izniyle sizin sayenizde milletvekili olduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ikinci tura kalmadan büyük bir coşkuyla başkanımız olmuştur. Değerli kardeşlerim ben 8 tane aday arkadaşımla beraber huzurlarınıza çıkmıştım. Seçim sonuçlarının neticesinde bizden 3 arkadaşımıza milletvekili olmak nasip oldu. Ben şahsen huzurlarınızda diğer 5 arkadaşımı yüreğimle meclise götürüyorum. Onlar her zaman benim yüreğimle meclistedirler. Onları burada bırakmıyorum yüreğimle meclise götürüyorum, size söz veriyorum. Ben huzurlarınızda da oy vermeyen arkadaşlarımız oy veren arkadaşlarımız kadar gönlümüzde yerleri vardır. Sizlere teşekkür ediyoruz. Benim mecliste herkese kapım açıktır. Ben herkesin milletvekiliyim, herkese hizmet edeceğim. Seçim çalışmalarında çalışan herkese saygılarımı sunuyorum, sonsuz teşekkürler ediyorum. Ben ticaret için gitmiyorum, ben rozet için gitmiyorum, ben sizlere hizmet için gidiyorum. Bu seçimin Van'ımıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 


          GÜLAÇAR: SONUÇLARIN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM
Seçimlere birinci sıra adayı olarak giren ve bu dönem Van'ı parlamentoda temsil edecek olan Osman Nuri Gülaçar ise, "Buradaki bütün misafirlerimizi saygıyla selamlıyorum. Bu güzel bu coşkulu tebrik merasiminden dolayı da herkese teşekkür ediyorum. Öncelikle gerçekleştirmiş olduğumuz 24 haziran seçimimizin ülkemize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bizler 24 Haziran'da Türkiye olarak biz yeni başkanlık sisteminde cumhurbaşkanımızı başkan yaptık. Ben bundan dolayı bütün seçmenlerimize yüreğimle teşekkür ediyorum. Çünkü onlar çok büyük bir oyunu bozdular. Benim için dava arkadaşlığı her şeyin ötesindedir. Allah nasip ederse dava arkadaşlarımızla birlikte onları yani diğer 5 arkadaşımızı asla unutmadan yola devam edeceğiz. Allah nasip ederse bütün bu süreçte bizler büyüklerimizle, kardeşlerimizle, teşkilatlarımızla seçilmiş olan vekil arkadaşlarımızla, seçilemeyen vekil arkadaşlarımızla, eski yeni bütün arkadaşlarımızla istişare içinde olacağız" şeklinde konuştu.

 


         BAKAN YARDIMCISI ÇİFTCİ'DEN TEŞEKKÜR
Kutlamalarda konuşan bir diğer isim ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci oldu.
Partilileri selamladıktan sonra konuşan Çiftci, "Saygıdeğer kardeşlerimiz, arkadaşlarımız bende sizi saygıyla selamlıyorum. 24 Haziran seçimlerinin ülkemize milletimize şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Allaha hamdolsun ki devlet başkanımızı cumhurbaşkanımızı sizlerin çok kıymetli oylarıyla seçtik. Tüm islam alemine hayırlı uğurlu olsun. Yine Van'da yaptığımız bütün arkadaşlarımızla, milletvekili adaylarımızla, teşkilatlarımızla bütün Van halkının çok büyük emeği, katkısı ve desteğiyle 3 tane çok kıymetli arkadaşımızı parlamentoya gönderiyoruz, hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
Kutlamalarda milletvekili aday adayları da söz alarak teşekkür konuşması yaptı.