Ak Parti Van İlçe Kongreleri Tamamlandı

AK Parti Van Özalp 5. Olağan ilçe kongresi Milletvekilleri ve partililer ile çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilirken, ilde ki tüm ilçelerin AK Parti kongreleri de Özalp’la birlikte tamamlandı.

VAN 28.01.2015 21:47:21 0
Ak Parti Van İlçe Kongreleri Tamamlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Özalp mevcut ilçe Başkanı Orhan Yıldırımçakar’ın tek listesi halinde gidilen kongre’ye Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Fatih Çiftci ile birlikte İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, partililer ve çok sayıda Özalp’lı vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan  kongrede divan heyetenin oluşturulmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi. Özalp mevcut ilçe başkanı Orhan Yıldırımçakar’ın selamlama konuşmasının ardından İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında çözüm sürecine ve Özalp’a yapılan yatırımlara değinen Başkan Soğanda, Özalp halkı’nın kimin hizmet yaptığını, kimin farklı düşüncelerde olduğunu çok iyi bildiğini belirtti. Soğanda’nın ardından konuşan Milletvekili Fatih Çiftci ise Van Büyükşehir belediyesinin sadece isimde büyükşehir olduğunu söyleyerek, Van halkının hizmet istediğini fakat mevcut BDP belediyelerinin Van halkına istenilen hizmetin yarısını dahi karşılayamadığını söyledi. Milletvekili Çiftci, ‘‘Belediyelerin gelirleri büyükşehir olduktan sonra 8 kat arttı. Özalp’lı herhangi bir hizmet göremiyor. Bu paralar nereye gidiyor? Bu rakam ve Büyükşehir vasfı sadece isimde kaldı. Van halkı herhangi bir hizmet görmüyor.’’ifadelerini kullandı.

Milletvekili Çiftci’nin ardından konuşan Milletvekili Burhan Kayatürk ise çözüm sürecine değinirken, 6-7 Ekim olaylarının çözüm sürecini sekteye uğratmaya yönelik olduğunu vurguladı. Kayatürk, ‘‘Bakıldığında Kandil’den bir açıklama geliyor. Artık bu saatten sonra hiçbir insanın yüzünü kapatmayacak, molotof atılmayacak, deniliyor. Gençlerin sokaktan toplanılacağı dahi söyleniyor.Sonra birden bire kim bunlara ne diyorsa, Cizre’yi karıştırıyor, tarumar ediliyor. Sonra biz de çıkıp, siz böyle demiyordunuz. Sizin gençleriniz çıkıp heryer Cizre heryer Direniş diye bağırıyor. Kusurua bakmayın siz böyle öyle bir böyle davranırsanız kürt halkı size inanmaz.6-7 Ekim olaylarında sizlerin yaktığı dükkanlar kürtlerin dükkanıdır.Sadece BDP’ye oy vermeyenlerin dükkanları teker teker tespit edilerek yakıldı.Van halkı da Özalp halkı da çok iyi bilmektedir ki kürtlerin asıl partisi AK Partidir. Hizmet odaklı, halk odaklı, kürtlerin ideolojik düşüncesi AK Partidir’’dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, oy verme işlemine geçildi. Mevcut ilçe başkan adayı Orhan Yıldırımçakar, delegelerin tamamının oyunu alarak yeniden Özalp ilçe başkanlğına seçildi.