AK Parti İl Başkanlığına Avukat Zahir Soğanda atandı.

ZAHİRSOĞANDA KİMDİR?

VAN 3.07.2014 19:14:02 0
AK Parti İl Başkanlığına Avukat Zahir Soğanda atandı.
Tarih: 01.01.0001 00:00
Ak Parti genel merkezi bir süre önce yerel seçimlerden başarısız çıkan Ak Parti İl ve İlçe teşkilatlarınınin stfasını istemesi üzerine İl Başkanı Abdullah Aras ve bütün yöneticiler toplu olarak istifa etmişlerdi. Aras'tan boşalan AK Parti İl Başkanlığını dün itibariyle Av. Zahir Soğanda yürütecek. Soğan'da ilk sınavını cumhurbaşkanlığı halk oylamasında verecek.

 

ZAHİR SOĞANDA KİMDİR?

1968 yılında Van-Özalp’ta doğdu İlkokulu Özalp’ta, orta öğrenimimi Vanİmam Hatip lisesinde dönem birincisi olarak tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra Van’da başladığı serbest avukatlık mesleğini halen sürdürmektedir. Van Belediye Başkanlığı ve Van Bağ-Kur İl Müdürlüğü gibi kamu kuruluşlarının yanı sıra birçok özel kuruluşun hukuk müşavirliğini ve avukatlığını yaptı.


Van Barosu’nda dört dönem yönetim kurulu üyeliği görevine, bir dönem ise Baro disiplin kurulu başkanlığına seçilerek bu görevlerde bulundu. Bu sürede Van Bölge Barosu Bşk. Yardımcılığı, Baro Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. Ak Parti'de belediye meclis üyeliği milletvekili adaylığı görevlerinde bulan Soğanda'nın yönetiminde kimlerin yer aldığı ise bugün netlik kazanması bekleniyor.




Kaynak: vansesi