Ailede MHP ağırlığı devam ediyor mu?

HDP'li Yüksekdağ neden Van'dan aday oldu? HDP Eş genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın MHP’li Adana Büyükşehir belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile akraba ilişkisi bulunduğu için Adana yerine Van’dan aday olduğu öne sürüldü.

VAN 11.05.2015 09:09:20 0
Ailede MHP ağırlığı devam ediyor mu?
Tarih: 01.01.0001 00:00
 SÖZLÜ, YÜKSEKDAĞ’IN ENİŞTESİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP9 Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün akrabalık ilişkisi ortaya çıktı.

Adana Ceyhan’lı olan Yüksekdağ’ın, Hüseyin Sözlü’nün eşinin amcasının kızı olduğu öne sürüldü.

ADANA YERİNE VAN’DAN ADAY OLDU

Figen Yüksekdağ’ın bu akrabalık ilişkisi sebebiyle ortaya çıkacak spekülasyonları engellemek adına memleketi Adana yerine Van’dan aday olduğu iddia edildi. HDP, Yüksekdağ’ın yerine Adana’dan Sosyalist Demokrasi Partisi’nin Genel Başkanı Rıdvan Turan’ı aday gösterdi.

OTELDE GİZLİ TOPLANTI

Daha önce MHP’li Büyükşehir belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün Adana Sheraton Otel’de Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Siirt Beledye Eşbaşkanı Belkiza Bektaş, Van, Hakkari, Tunceli, Nusaybin belediye eşbaşkanları ile toplantı yaptığı ortaya çıkmıştı.

30 Mart yerel seçimlerinde de HDP’li seçmenin önemli bir bölümünün MHP’li Sözlü’ye oy verdiğine ilişkin iddialar gündeme gelmişti.

Yüksekdağ, bugün Habertürk’te yayınlanan röportajda “Ailedeki MHP’lilerle aranız nasıl?” sorusuna şu şekilde cevap verdi.

“Fırsat buldukça bir araya geliyoruz. Farklı ideolojik çizgilerde olsak bile ailemin sağ kesiminde olanları da akrabalarım olarak sahipleniyorum. Onlar da ‘anarşist Figen’i hep sahiplendiler! (Gülüyor). Partime oy vermeseler de hiçbir zaman saldırıya, hakarete uğramama izin vermediler.”

Ailede MHP ağırlığı devam ediyor mu?

Bu seçimde dengeler değişti, artık HDP rüzgârı esiyor.