Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Van'daydı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, erken yaşta evlilik konusuna hassasiyetle yaklaştıklarını belirterek, “Bu bölgede erken yaşta evlilik üzerinde de hassasiyetle duruyoruz. Bu konuda en doğru olanı, kız çocukların e

VAN 6.01.2018 10:22:32 0
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, dün geldiği Van'da çeşitli ziyaretlerde bulundu. 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Bitlis ziyaretinin ardından dün Van’a geldi. Bitlis’ten helikopterle Van Ferit Melen Havalimanına gelen Bakan Kaya, burada Van Valisi Murat Zorluoğlu, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ve protokol üyeleri tarafından karşılandı.
Buradan ilk olarak Edremit Sevgi Evi ziyareti gerçekleştiren Bakan Kaya, burada bir süre çocuklarla ilgilendikten sonra Şehit Polis Memuru Ferhat Aslan'ın ailesini ziyaret etti. 
Ardından Kadın ve Demokrasi Derneği'ni (KADEM) ziyaret eden Bakan Kaya, derneğin çalışmaları hakkında bilgi alarak, eğitime katılan kadınlarla sohbet etti. Bakan Sayan Kaya, KADEM'de eğitim veren eğitimcilere başarı dileklerini sunduktan sonra buradan ayrıldı.

 

BAKAN KAYA ‘SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Van Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Sürekli Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.
Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van’a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Büyükşehir Belediyesi’nin Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan üniversiteye hazırlık öğrencilerinin eğitim gördüğü ‘Sürekli Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Etüt merkezi ziyaretinde Bakan Kaya’ya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ak Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu ile Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu eşlik etti.
Eğitim merkezi hakkında Vali Murat Zorluoğlu’ndan bilgi alan Bakan Kaya, sınıfları tek tek dolaşarak öğrencilerle sohbet etti. 
Öğrencilerle birlikte sıraya oturan ve okul sıralarını çok özlediğini ifade eden Bakan Kaya, “Çok güzel bir yer olmuş burası, hem sıcak bir ortam hem de son derece güzel bir ortam. Bizler sınava hazırlanırken günde 500 civarında soru çözerdik. Sınava doğru 500 soru bulun arkadaşlar. Allah zihin açıklığı versin. Gönlünüze göre istediğiniz bölümlerde okumayı nasip etsin. Böyle güzel hizmetlerle yanınızda olan valimiz var. Bizde hükümet olarak bu tür kurumları destekliyoruz. Yanınızdayız. Arkanızdayız. Özellikle de bu bölgedeki kızlarımızın en iyi şekilde eğitim almasını istiyoruz. Sizleri burada görünce de mutlu oldum. Gurur duydum. İnşallah hepiniz üniversiteyi bitirin. Güçlü birer kadın olarak geleceğe hazırlanın. Sizlere Cumhurbaşkanımızın da selamlarını getirdik” dedi. 
Öğrencilerle tek tek ilgilenen Bakan Kaya, “İmkanınız güzel, mekanınız güzel gerisi sizlere kalmış, bol bol çalışacaksınız inşallah. Hepinizin en iyi şekilde okumanızı istiyoruz. Sizlere güvenen bir Türkiye var. Seçilme yaşını 18’e indirdik. Bizler Türkiye’nin kadınlarını güçlendirmek istiyoruz. O yüzden de yanınızdayız. Arkanızdayız. Çalışmak sizden, destek vermek bizden” diye konuştu. 
Özellikle kız öğrencilerden daha çok çalışmalarını isteyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, sürekli eğitim merkezi etüt salonlarını da gezdikten sonra buradan ayrıldı.
Bakan Sayan Kaya, Sürekli Eğitim Merkezi ziyaretinin ardından AK Parti Van Başkanlığını da ziyaret ederek, burada partililere hitaben bir konuşma yaptı.  

 

ENGELLİ KONUSU
Hükümet olarak şimdiye kadar önemli çalışmalar yaptıklarını, bunlardan birinin de engellilerle ilgili olduğunu belirten Kaya, şunları sötledi:
“Sorunlar içinde bulunan bir Türkiye vardı, bugün şahlanan bir Türkiye var. Her türlü ayrımcılığı ortadan kaldırmak için yoğun bir mücadele verdik. Birliğimizi beraberliğimizi kimse bozamayacak. 500 bin engellimize evde bakım desteği veriyoruz. 786 bin engellimize engelli aylığı veriyoruz. Engellilerin kamuda istihdamı 5 binler düzeyindeydi, bugün 50 binleri aştık. Bir 5 bin engelli vatandaşımızı daha kamuda istihdam edeceğiz. Sadece Van ilimizde 9 bine yakın engelli vatandaşımız evde bakım desteğinden yararlanmaktadır. Sadece bu yıl içinde Van’da engelli bakımı için ödediğimiz miktar, 85 milyon TL’nin üzerindedir. Van’da 3 bin 602 çocuğumuz için toplam 25 milyon lira ekonomik destek sağladık.”

 

ÜÇ ÇOCUK VURGUSU
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “en az üç çocuk” sözünü hatırlatan Bakan Kaya, doğum yardımları da yaptıklarını hatırlatarak, konuşmasına şöyle devam etti: 
“Yine doğum yardımları yaptığımız hizmetlerden bir tanesi. Biliyorsunuz ülkemizin nüfusu kişi başına çocuk oranı şu anda 2.1, genç nüfusumuzu artırmak zorundayız. İşte bu yüzden cumhurbaşkanımız ne diyor, en az 3 çocuk. Yine başlattığımız doğum yardımı çalışmasıyla hükümet olarak ilk altını biz takıyoruz, birinci çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üç ve sonraki çocuklar için 600 lira doğum yardımı veriyoruz. Van’da geçen yıl 25 bin 330 evladımıza 12 milyon liralık doğum yardımı yaptık. Sosyal hizmet merkezlerimizin sayısını artırıyoruz.”

 

ERKEN YAŞTA EVLİLİK
Son zamanlarda önemli tartışma konularından biri olan erken yaşta evlilik konusuna da değinen Kaya, “Bu bölgede erken yaşta evlilik üzerinde de hassasiyetle duruyoruz. Bu konuda en doğru olanı, kız çocukların eğitimlerine devam etmeleri. İstiyoruz ki eğitimlerini bitirsin, dimdik ayakta dursun ve sonra evlensin. Bu nedenle de ailelere eğitim yardımı veriyoruz. İstiyoruz ki tüm kadınlar güçlü bir şekilde ayakta dursun. Çünkü güçlü kadın güçlü aile demektir, güçlü aile de güçlü toplum demektir” ifadesini kullandı.
Buradaki toplantı ardından Bakan Kaya, uçakla Ankara’ya hareket etti.
Haber: Adil HARMANCI  

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi