AHLAK DIŞI AFİŞLER KALDIRILMALI!

Van merkezde billboardlara asılan çıplak kadın figürlü reklam afişlerine tepki gösteren Sabır-Der Sekreteri Yusuf Türk, bu tür resimlerin reklamdan çok toplumu yozlaştırmak için kullanıldığını ve yerel yönetimlerin artık müstehcen i

VAN 21.11.2015 16:33:41 0
AHLAK DIŞI AFİŞLER KALDIRILMALI!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Sabır Eğitim ve Dayanışma Derneği (Sabır-Der) Sekreteri Yusuf Türk, en işlek caddelerde billboardlara asılan çıplak kadın figürlü reklam afişlerine tepki göstererek, bu tür afişlerin İslam’a ve Van halkının örf adetlerine karşı yapıldığının altını çizdi.


Yılmaz Sönmez/Van Olay

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Sabır-Der Sekreteri Yusuf Türk, ahlak dışı kabul edilen afişlerin asılmasının önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, yerel yönetimlerin halkın din ve örfüne uymayan bu tür müstehcen içerikli afişlere artık izin vermemesini  istedi.

“BÖLGE HALKININ MAYASI İSLAMDIR”
Bölgede yaşayan halkın kültürü, yaşam şekli ve gelenek yapılarının İslam olduğunu dile getiren Türk, “Öncelikle bunu yapanların amacının reklam olmadığı açıktır. Bunu yapanlar unutmamalıdır ki, bu bölgede halkın mayası İslamdır ve bundan dolayı bir faaliyet yaptıklarında çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu tür müstehcen görüntüleri asmadan önce bu bölgenin hassasiyetini de göz önünde bulundurmalıdır. Bizler yerel yönetimlerden, bu ahlaksız afişlerin kaldırılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

“BURAYI AMERİKA İLE KARIŞTIRMAYIN!”
Bölge halkının muhafazakar olduğunu hatırlatan Türk, bölgenin kötülüklerle hemhal olan Batı’ya benzetilmemesine vurgu yaparak, şu şekilde konuştu; 

“Bu halk çarşı merkezinde eşi ve yahut çocuklarıyla rahat gezemeyecek mi? Bu aile o haramlara baktığı vakit, ister istemez günaha girecektir. Allah’u Teala insanları İslam fıtratı üzerinde yarattığı için, bu halkın ileri gelenleri de, bir iş yaptıklarında bu hassasiyeti göz önüne alması gerekiyor. Hz Peygamberimiz (sav)’in bir hadisinde; ‘Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle, gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalben buğz ediniz’ diye buyurmuştur. Apaçık bu  billboardlardaki görüntüler birer kötülüktür. Bizde bu görüntülerden sonra tepkilerimizi dile getiriyor ve diyoruz ki; bu müstehcen içerikli afişleri bir an önce oradan kaldırın. Çünkü bu bölgede Müslümanlar yaşıyor. Burayı Batıyla  ve ya Amerika ile karıştırmayın! Burada yaşayan Müslümanların hassasiyetini bilin.” dedi.

Müstehcen içerikli afişlere tepki gösteren Türk, son olarak şu tavsiyede bulundu: “Bu müstehcen içerikli afişler ne onlara yakışan, ne de bu bölge halkının din ve örfüne uymayan bir şeydir. Dolayısıyla bir an önce bu yanlıştan vazgeçip helal dairesinden istifade etmeye çalışsınlar.” şeklinde ifade etti. 







Haber Kaynağı: VAN OLAY GAZETESİ