Aday adayları mülakata çağrılıyor.

ANKARA YOLCUSU KALMASIN

VAN 6.03.2015 01:08:43 0
Aday adayları mülakata çağrılıyor.
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

www.vansiyaseti.com/ HABER

 

Aday adayları için son şans mülakatlar. Heyecan başlıyor. Aday adayları tüm hünerlerini, özelliklerini ve varsa projelerini aktaracaklar. Kısaca yaptıkları ve duruşu ile kendisini en iyi anlatan etkili olacak.

 

 

Temayül sonuçları açıklanmayacak

Daha önceden yapılan temayül yoklamalarında sadece birinde Van’da sandıklar açılarak oylar sayıldı ve sonuçlar açıklandı. Bu temayülde AK Parti Genel Merkezi bu konuda karar değişikliğine gitti. Delegelerin oy kullandıkları sandıklar açılmadan Ankara’ya gitti ve orada sayılacak. Tabii sonuçlar hakkında çok farklı bilgiler geldi, ancak asıl bilginin genel merkezde gizli kaldığı söyleniyor. Bu konudaki en kritik karar ise yapılan temayül yoklamasının sonuçları hiçbir şekilde açıklanmayacak. Temayül yoklamasına tüzük gereği mevcut Milletvekilleri katılmadı.

3 aşamalı aday eleme yöntemi

Temayül yoklamasının ardından Van AK parti milletvekili aday adayları bu kez de AK Parti Genel Merkezine Pazar ve pazartesi günü mülakata çağrılacağı belirtildi. Mülakatlar aday adayları için yola devam mı tamam mı kararının verileceği an olacak.

Peki, yöntem nasıl işleyecek?

Edindiğimiz bilgilere göre Ankara 3 aşamalı aday eleme yöntemini işletecek.

Buna göre;

Çalışmalarına başlayacak olan Alt Komisyon’a mülakat için aday adaylarının tümü davet edilecek. Van’ın sırasının Pazar günü itibari ile başlayacağı duyumunu aldık. 
Böylece,
www.vansiyaseti.com/ HABER 

ortaya Van listesinde yer alacak 8 adayın 3 katından oluşan 24 kişilik aday adayı listesi çıkacak.

24 kişilik liste belli olunca, ara Komisyon hemen çalışmaya başlayacak.

O komisyon da,

Van için Alt Komisyon tarafından belirlenen 24 kişilik listede yer alanları Ankara’ya çağıracak ve listeye girenler ikinci kez Ankara’ya gidecekler.

Görüşmeler sonucu Van’ın milletvekili sayısının iki katı olan 16 kişilik yeni liste oluşacak. Ara Komisyon 7 gün çalışıp 16 kişilik ikinci listeyi tamamlarken, bu arada Üst Kurul üyeleri boş durmayarak onlar da,

15 günlük çalışmada Ara Komisyon tarafından oluşturulan 16 kişilik listedeki aday adaylarını Ankara’ya çağırıp görüşecekler ve sayıyı 8’e indirecekler. Son sözü ise AK Parti MYK söyleyecek. Ardından 8 kişilik aday listesi 7 Nisan Salı günü Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek.

Anketlerden çıkamayanların şansı yok!

AK Parti tarafından milletvekili adaylığı için başvuru yapan aday adaylarının dosyaları AK Parti Genel Merkezine teslim edildi. Genel Merkezin başvuru dosyalarının teslim edilmesiyle birlikte tüm illerde olduğu gibi Van’da da geniş çaplı bir anket ve araştırmalar yapıldığı ve bu 20 günlük süre içinde yeni araştırmalar yapılacağı ifade ediliyor.

Bir dip not:

Anketlerden çıkamayan aday adaylarının kesinlikle listelerde yer alamayacağı söyleniyor. Buna gerekçe olarak da bilindiği üzere AK Parti seçim sonrası yeni sivil anayasa için start verecek. Ancak yeni anayasa için de mecliste yeterli milletvekili sayısına ihtiyaç var. Bu nedenle sandığa oy taşımayacak milletvekili aday adaylarının listede yer alması mümkün olmayacak gibi görünüyor.  Anketlerde iyi çıkan aday adayları ise listede yer alma şansını yakalayacaklar.

Anlayacağınız aday adayları için temayül yoklaması nasıl önem taşıyorsa, anketler de o oranda önem taşıyacak. Hatta temayül den çok daha fazla etkili olacağı söyleniyor.

Velhasıl AK Parti’de milletvekili adayı gösterilmek hiç de kolay görünmüyor. Zaten AK Parti’nin girdiği her seçimde oylarını sürekli olarak arttırması göz önünde tutularak bu seçimde aday adaylarını daha fazla dikkat ederek ince eleyip sık dokuyacağı bekleniyor. AK Parti Genel Merkezinde son durumlar böyle. Ancak Van kamuoyunun da kendine göre aday tahminleri var.  Bekleyip göreceğiz beklenti çok büyük. Van hayal kırıklığı yaşamak istemiyor.

vansiyaseti.com HABER