-Adalet istiyoruz!

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Van Şubesi, 5 Haziran 2013'te KESK tarafından alınan kararla greve katılan BES İzmir Şube Başkanı Selma Şen, üyeler Öznur Öztürk, Bülent Okulmuş, Şaziye Ezgi İnan, Uğur Demirtaş ve Yetiş Kaya hakkı

VAN 29.05.2015 10:17:19 0
-Adalet istiyoruz!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Konuya ilişkin basın açıklaması yapan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Van Şube Başkanı Haşem Baygümüş, "adalet istiyoruz"dedi.

ÇELİŞKİ SÖZ KONUSU
"5 Haziran 2013 yılında yapılan bir grevle ilgili bugün yapılacak bir yargılama, başlı başına bir çelişki olmakla beraber, yargılanan yargı emekçilerinin talepleri olacaktır" diyen Baygümüş, " 5 Haziran 2013 tarihinde yapmış olduğumuz grevde ortaya koyduğumuz talepler, tüm yargı emekçilerinin talepleridir. Bugüne kadar taleplerimiz karşılanmadığı gibi, AKP iktidarının ve Adalet Bakanlığı'nın uygulamaları çalışma yaşamında her geçen gün yeni sorunlar yaratmış, yargı emekçileri üzerindeki iş yükü ve mobbing uygulamaları çalışma hayatını adeta bir kâbusa dönüştürmüştür" ifadelerini kullandı.

ADALET KÜÇÜLMEKTE
5 Haziran 2013 tarihinde yaptıkları greve onbinlerce kamu emekçisinin katıldığını söyleyen Baygümüş, "Hakkında idari ve adli soruşturma yürütülüp de ceza alan bir tane kamu emekçisi yok iken üyelerimiz üzerinden tüm kamu emekçilerine, özellikle yargı emekçilerine gözdağı verilmek istenmektedir.Bizzat hükümet sözcüleri tarafından yargıya olan güvenin azaldığının ifade edildiği bir süreçte, bir yandan adalet sarayları büyürken adalet küçülmekte, yargı bağımsızlığından bahsetmek mümkün olamamaktadır"diye konuştu.

" BİR KEZ DAHA UYARIYORUZ"
Konuşmasının devamında Adalet Bakanlığı'na yüklenen Baygümüş, şunları kaydetti:

"Daha dün 18 Mayıs'ta Adalet Bakanlığı önünde 150 yargı emekçisinin bakanlıktan başka birimlere sürgün edilmesi, yargıda ayrımcı politikalara ve yargı bağımsızlığını ortadan kaldıran uygulamalara son verilmesi talebi ile basın açıklaması yapan sendikamız, bugün de Adalet Bakanlığı önünde ve tüm illerde yaptığı eylem ve etkinliklerle, üyelerimizle dayanışma içerisinde olurken mücadele kararlılığını da ortaya koymaktadır. Tüm Yargı Sen'den BES'e yargı emekçilerinin onurlu sesi ve mücadele örgütü olan sendikamız bu saldırıyı da boşa çıkarmayı başaracaktır. BES olarak üyelerimiz nezdinde sendikal faaliyetlerimizin yargılanmasına izin vermeyeceğiz, her düzeyde üyelerimizle dayanışma içinde olarak üyelerimize sahip çıkacağız. Özelde yargı emekçilerinin genelde büro emekçilerinin sözünü daha gür söyleyecek, büro emekçilerinin onurlu sesi olmaya devam edeceğiz. Adalet Bakanlığı'nı bir kez daha uyarıyor ve adalet istiyoruz."