Adalet Bakanı Bozdağ Van'da. VİDEO HABER

Adalet ve Kalkınma Bakanı Bekir Bozdağ, bazı incelemelerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Van'a geldi.

VAN 18.09.2014 12:03:24 0
Adalet Bakanı Bozdağ Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Dün akşam saatlerinde Şırnak’tan özel uçakla Van’a gelen Adalet ve Kalkınma Bakanı Bekir Bozdağ, geceyi Van’da geçirdi. Bakan Bozdağ sabah saatlerinde ilk ziyaretini Van valiliğine yaptı. Bakan Bozdağ, Van Valisi Aydın Nezih Doğan’dan kent hakkında bilgi aldı.


Daha sonra gazetecilere ziyaretleri hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Bozdağ, Van’ın Türkiye’nin tarih,  kültür ve medeniyet bakımından en önemli illerinden biri olduğunu söyledi.

“Van’a 2-3 yıl içerisinde 15 katrilyon gibi büyük bir yatırım yapıldı”

Adalet Bakanlığına idari yönden irtibatlı olan bazı kurumların talep ve sorunlarını yerinde incelemek için Van’a geldiğini belirten Bakan Bozdağ, “Hükümetimizin sürdürdüğü yatırımları, çalışmaları değerlendirmek ve bu konuda valimiz ve diğer yetkililerimizden bilgi almak maksadıyla buradayız. Ayrıca Erciş ilçemizde de bir dizi çalışmalarda bulunacağız.”dedi.


Van’ın depremle büyük acılar yaşadığını ifade eden Bozdağ,  “Van’ın depremde büyü kayıpları oldu. Hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Vanlılara baş sağlığı diliyorum. Hükümet olarak gidenleri geri getirme imkanımız yok. Ancak geride kalanların yaralarını sarmak, maddi olarak ihtiyaçlarını giderme konusunda çok kararlı adımlar atılmıştır. 15 katrilyon gibi büyük bir yatırımı 2-3 yıl içerisinde Van’da gerçekleştirdik. Van, adeta yeniden inşa edildi. Elbette Van’ın ekonomik, sosyal, kültürel ve diğer alandaki bütün ihtiyaçlarını gidermek ve Van’ı daha iyi noktaya getirmek, hükümetimizin görevlerinden bir tanesidir. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Bakan Bozdağ daha sonra AK Parti Van İl Başkanlığına geçti.