“Acil Servis” açılışı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde yeni yapılan düzenleme ile daha kullanışlı hale getirilen Acil Servis’in açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, mevcut

VAN 15.02.2018 18:12:34 0
“Acil Servis” açılışı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nin bir bölümü yapılan yeni bir düzenleme Acil Servis haline getirildi. 
Servisin açılışı dün Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve hastane yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirildi. 

 

“İHTİYACA CEVAP OLMUYOR”
Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, hastanede ciddi bir Acil Servis problemi olduğunu ve bu problemi gidermek için de çalışma içinde olduklarını belirterek, şunları söyledi:
“Aciller yoğun olan servislerdir. Bununla ilgili bize bazı talepler geldi. Başhekim ve yardımcılarımızın kendi aralarında yaptıkları değerlendirmelere göre bazı düzenlemeler yaptılar. Bu düzenlemeyle hastanemizin Acili daha etkin, daha hızlı hizmet vermeye odaklanmış oldu. Ayrıca odalarla ilgili yeni düzenlemeler yapıldı. Tabi bu şekliyle de Acilimiz artık yetmiyor, hastanemiz yetmiyor. Bu yüzden yakında inşallah Acilimizle ilgili yeni projelerimizi bitirdik, hemen yan tarafa taşıyacağız, yeni bir bina yapacağız Acil için. Dolayısıyla burayı da hastanemizin diğer hizmetleri için kullanacağız.”

 

“KOMŞU ÜLKELERDEN HASTA GELİYOR” 
Sadece Van’a değil, bölge illerine ve komşu ülkelere yönelik de hizmet verdiklerini belirten Battal, “Hastanemiz sadece Van için değil bölgemiz için komşu ülkeler için de hizmet sunmaya devam ediyor. Sağlık turizmi ile ilgili olarak da çok ciddi bir talep oluşmaya başladı, her geçen gün artıyor. Bu yüzden de artık fiziki mekânımız yeterli halde değil, hemen yan tarafta bir Acil binası yapacağız. Burayı da diğer hizmetlere açmış olacağız.” diye konuştu.

 

ÖRNEK BİR SERVİS
Yeni yapılan Acil Servis ise, diğer servislerden farklı bir görüntü veriyor. 
Serviste, hastalar sınıflandırılarak sedyeye alınıyor ve bu alanlardan geçiriliyor. Hasta taburcu olana dek bu sedye ona aynı zamanda yatak görevi de görüyor. Erkek ve kadın acil odaları da ayrıldı.
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi