ABD'Lİ GAZETECİ VE IŞİD MİLİTANININ MESAJI

IŞİD ABD'li gazetecinin 'başını kesti'

VAN 21.08.2014 10:09:49 0
ABD
Tarih: 01.01.0001 00:00
 
IŞİD militanları iki yıl önce Suriye'de kaçırılan Amerikalı gazeteci James Foley'nin başının kesilerek öldürüldüğünü gösteren bir video yayımladı. 

Amerikalı’nın mesajı:

Arkadaşlarımdan, ailemden, sevdiklerimden beni hakikatinde öldüren (taraf olan) Amerikan hükümetine isyan etmelerini istiyorum. Benim akibetim, onları suçlara göstermelerinin neticesidir. Aziz anne ve babama mesajım: Onurumu koruyun ve ölümüm karşılığında, Irak’a düzenledikleri son hava saldırısı kampanyasıyla tabutuma son çiviyi çakan aynı şahıslardan cılız bir tazminat almaya razı gelmeyin. Amerikan Hava Kuvvetleri mensubu olan kardeşim John’a sesleniyor ve ona diyorum ki: Şu anda ne yaptığını bir düşün! Aralarında ailenin hayatı da olmak üzere yıktığın hayatları düşün. Seni Irak’ı en son bombalama kararı verip kim olurlarsa olsunlar bu insanları öldürme emri verenleri düşünmeye çağırıyorum. Düşün John! İşin hakikatinde kim öldürülüyor? Kararlarını alırlarken beni, seni ya da ailelerimizi düşündüler mi? Senin meslektaşların bu insanları o bombayla bombaladığı gün ben öldüm John! Ölüm belgemi imzaladılar. Özgür bir şekilde yaşayabilmek, ailemi bir kez daha görebilmek için biraz daha vaktim olmasını isterdim. Ancak o gemi kaçtı ve iş işten geçti. Mutlak son olarak bir Amerikalı olmamayı temenni ederdim!

Mücahidin mesajı: Bu James Wright Foley. Sizin ülkenizden Amerikalı bir adam! Siz hükümet olarak İslam Devleti’ne karşı saldırıda başta yer alıyorsunuz. Bize karşı oyun yaptınız ve işlerimize karışabilmek için herhangi bir sebep aradınız. Ve şimdi askeri hava güçleriniz bizi Irak’ta her gün bombalıyor. Bombardımanınız Müslümanların hasara uğramasına neden oldu. Siz şu anda çetelere karşı savaşmıyorsunuz. Biz İslami bir ordu ve dünyada çok sayıda Müslüman’ın razı olduğu bir devletiz. Bu nedenle İslam Devleti’ne herhangi bir saldırı hakikatinde tüm renkleri ve dilleriyle İslam hilafetinin kendilerini yönetmesinden razı gelen Müslümanlara saldırı demektir. Ve Ey Obama! Müslümanları İslam Hilafeti’nin gölgesinde güven içinde yaşama hakkından men etme adına herhangi bir girişimin, halkının kanının akmasına yol açacak.

İkinci Amerikalı esir hakkında mücahidin mesajı: Ey Obama! Bu Amerikalının hayatı senin gelecek kararına bağlı 
Videoda maskeli bir militan Foley'yi başını keserek öldürürken görülüyor.

Beş yıldır Ortadoğu'da çalışan James Foley 22 Kasım 2012'de kimliği belirsiz silahlı kişilerce kaçırılmıştı.

Foley'nin bulunması için aliesi tarafından açılan 
Twitter
 hesabında, "Hepinizin doğrulama ve yanıtlar aradığınızı biliyoruz. Lütfen biz de tüm bilgileri alana kadar sabırlı olun ve Foley için dua edin" denildi.