AB'den yerinde takip

Van'da, Avrupa Birliği'nden (AB) alınan projelerin uygulanması sırasında, AB'den gelen gözlemciler zaman zaman çalışmaları fotoğraflayarak yerinde denetliyor.

VAN 29.05.2015 10:19:29 0
AB
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı (KEDV) ve Van Kadın Derneği (VAKAD) ortaklığı ile İpekyolu ilçesinde 2 yıl önce kadın ve çocuklara yönelik başlatılan bilgilendirme seminerleri de sürüyor.

DEPREM ÖNCESİNE DÖNMEK!

AB tarafından finanse edilen "Deprem Öncesine Dönmek" adlı proje kapsamında dün de iki ayrı okulda düzenlenen 6 oturumluk seminerlerde toplamda 605 öğrenciye ulaşıldı. Seminere ayrıca, AB'den gelen bir personel de katılarak çalışmaları fotoğraflayarak yerinde izledi.

PROBLEMLERLE BAŞA ÇIKMA TEKNİKLERİ

Kevenli Kadın ve Çocuk Merkezi bünyesinde verilen seminerlerin ilki Nene Hatun Anadolu Teknik Lisesi'nde verildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden gelen psikolog Rufeyde Sönmezsoy, öğrencilere, "Problemlerle başa çıkma teknikleri" hakkında sunum yaptı ve stresle nasıl baş edilebileceği ve sorunların nasıl çözülebileceği hakkında bilgiler verdi.

ENGELLİ EĞİTİMİ

İkinci seminer ise Eczacılar Birliği İlköğretim Okulu'nda verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden gelen sosyolog Cevahir Kalkan, "Özel eğitim öğrencilerine nasıl davranılır ve engelli bireylerle nasıl iletişim kurulur " konusunda bilgiler verdi.

Her iki okulda 3'er oturum olmak üzere toplam 6 oturumla yapılan seminerlerde 605 öğrenciye yönelik bilgilendirme yapıldığı belirtildi.

SEMİNERLERE İLGİ BÜYÜK

Kevenli Kadın ve Çocuk Merkezi Sorumlusu Songül Özünver, seminerlere büyük bir ilgi olduğunu söyledi.

Seminerlerde sunum yapan uzmanların konulara hâkim olduğunu ve bu nedenle sunumların ilgi uyandırdığını belirten Özünver, şöyle konuştu:

"Bu bizim sadece AB'den almış olduğumuz bir proje olsun, ya da sadece iş olsun diye yürüttüğümüz bir çalışma değil. Biz gerçekten kadınlara ve çocuklara yararlı bilgiler ulaştırmak izin çabalıyoruz. Aile içi şiddet, mahremiyet, madde bağımlılığı, kötü alışkanlıklar, doğru tutum ve davranışlar konusunda seminerler veriyoruz. Bu semirenlerimizi sürdürme kararlılığındayız. Projemiz bittikten sonra inşallah benzer çalışmalarla yolumuza devam ederiz. Yeter ki topluma faydalı bir iş yapmış olalım."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı