ABD Ticaret Müsteşarı, Van TSO'yu ziyaret etti...

ABD Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı James Turner, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva'yı makamında ziyaret etti.

VAN 22.08.2014 15:13:13 0
ABD Ticaret Müsteşarı, Van TSO
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’yı makamında ziyaret eden ABD Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı James Turner, Amerikalı işadamlarının bölgeye gelmesi için uygun yatırım alanlarının belirlenmesi ve bu konuda teşvik edilmesi için çalışma yürüttüklerini söyledi.

 

Görüşmeye Yönetim Kurulu Üyesi Diyadin Altınal, Meclis Başkan Yardımcısı Bülent Harman Meclis Üyesi Ekrem Baytar Yönetim Kurulu Danışmanı Yasin Ertürk katıldı.

 

Karşılıklı görüşlerin paylaşıldığı ziyarette, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Takva, ilin ekonomik potansiyeli hakkında bilgi verdi. Van’ın Türkiye’nin doğusunda önemli bir kent olduğunu vurgulayan Takva, “Uygun yatırım alanları ve potansiyelleri ile Van büyümeye ve gelişmeye müsait bir kent. Van Türkiye’nin en güvenli 8. Kenti. Ayrıca 6. Bölge teşvik kapsamında. Dolayısı ile yatırımcı için uygun olan bütün şartlar hazır. Ayrıca hükümetin başlattığı demokratikleşme ve çözüm sürecinin de bölgede yarattığı pozitif durum değerlendirilmeli. Biz hükümetin başlattığı demokratikleşme paketinin yanı sıra ekonomik reformlarda bekliyoruz. Böylece bölgede huzur ve güvenin sağlanması ile birlikte ekonomik kalkınmada sağlanmış olacaktır.” şeklinde konuştu.

 

ABD Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Turner dE bölgeye ilk kez geldiğini belirterek “Biz İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirleri biliyoruz. Ancak doğuyu ve buranın potansiyelini bilmiyoruz. Öncelikle bu potansiyelleri yerinde görmeye geldik. Ayrıca Amerikalı İşadamlarının bölgeye gelmesi için uygun yatırım alanlarının belirlenmesi ve bu konuda teşvik edilmesi için çalışma yürütüyoruz. Özellikle Ticaret ve Sanayi Odasından alacağımız bilgiler bizim için çok önemlidir. Bir diğer geliş sebeplerimden biri de ABD ve AB’nin müzakerelerini yürüttüğümüz Transatlantik Anlaşması hakkında bilgi vermek. Bu anlaşmada şuan Türkiye yok. Ancak müzakereler bittiğinde Türkiye isterse bu anlaşmaya dâhil olabilir” ifadesini kullandı.