ABB’den Basın açıklaması

Anadolu Basın Birliği Yönetimi tarafından basın açıklaması gereği duyulmuştur

VAN 28.06.2016 12:52:14 0
ABB’den Basın açıklaması
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Geçtiğimiz günlerde ilimizde yaşanan sel felaketinden dolayı, kamuoyuna yansıyan haberler neticesinde, Tuşba Belediyesi ve bazı basın mensupları arasında yaşanan gerginlikler üzerine Anadolu Basın Birliği (ABB) Van Şubesi olarak konuya ilişkin açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Anadolu Basın Birliği (ABB) olarak kentimizin ve halkımızın menfaati her zaman önceliğimiz olmuştur. Bu anlamda birliğimiz her zaman yapıcı haberlere önem vermiştir. Olumsuzluklar karşısında eleştirilerimiz de hep yapıcı yönde olmuştur.

Her basın mensubunun kendince görmüş olduğu olumsuzluklara karşı eleştiri yapma hakkı olduğu gibi, kurumlarında buna müteakip olarak cevap verme hakkı vardır.  Basın mensuplarının objektif, tarafsız ve olayları kişiselleştirmeden kamuoyuna yansıtması doğru olacağı gibi, muhatapların da cevap vermeleri durumunda eleştiri seviyesinin dozunu aşmaması gerektiğine inanıyoruz.

Dolaysıyla kardeşlik duygularımızın en üst seviyelere çıktığı bu günlerde, kısır çekişmelere mahal vermemek anlamında, herkesi kentimizin geleceği açısında sükûnete davet ediyoruz.