ABB, Daresev yaylasında etkinlik yaptı

Anadolu Basın Birliği tarafından organize edilen etkinlik, gizli kalmış cennet olarak bilinen “Daresev Yaylası’nda gerçekleşti.

VAN 23.05.2016 20:39:07 0
ABB, Daresev yaylasında etkinlik yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00
pekyolu ilçesi sınırlarında bulunan Değirmenköy “Daresev Yaylası”nda buluşan ABB üyeleri ve konuklar, doğanın müthiş güzelliği ile buluştu.

Van şehir merkezine yaklaşık 13 KM uzaklıkta bulunan “Daresev Yaylası” Erek Dağı’nın en zirve noktasında, şelale ve şehitlik türbesini bünyesinde bulunduran doğanın eşsiz güzelliği ile bütünleşen dağ manzaralı alanda, bir araya gelen ABB üyeleri ve ABB’nin davet ettikleri konuklar gönüllerince bir gün geçirdi.  Bir yandan uşkun (Yayla muzu), mantar, şifalı otlar toplayan konuklar, bir taraftan da mini saha maçı ve uçurtma şenliği yapmayı ihmal etmediler. Şarkı ve türkülerin söylendiği etkinlikte, esprili fıkraların anlatılması hiç eksik olmadı. Özelikle Tuşba Belediyesi basın çalışanı İsa Can’ın anlattığı fıkralar konukları gülüp geçirdi.  Sağlık basın çalışanı Hülya Elban’ın birbirinden güzel söylediği Türküler ise herkesi kendine hayran bıraktı. Van’da ki güzelliklerin gün yüzüne çıkmasını gerektiğini söyleyen ABB Yönetimi; “Van’da gizli kalmış çok güzel, tarihi ve turistik yerlerimiz var. Bunların gün yüzüne çıkması gerekir. Birçok kişi hep bildik yerleri ziyaret ediyor. Biz ABB Yönetimi olarak, insanların fazla bilmediği ve gitmediği yerleri kamuoyuna duyurmak, gün yüzüne çıkarmaktır. Ulaşılması zor ama güzel bir yerde etkinlik yaptığımıza inanıyoruz. Amacımız piknik yapmak yâda eğlenmek değil. Tüm amacımız, Van’ın tanıtılması konusunda halkı bilgilendirmektir. Van’ı kötü anlatmakla kimse bir yere varamaz, insanları kötü anlatmakla kimse bir şey elde edemez. ABB Yönetimi olarak, bu kente faydalı bir şey yapabilirsek en büyük mutluluğu duymuş olacağız. Bizleri kırmayıp aramıza katılan İl sağlık Müdürü Ergün Yanmaz ve ekibine de teşekkür ediyoruz. Halkla bütünleşme, halkla bir araya gelme konusunda gösterdikleri bu ilgi ve alakadan dolayı büyük bir memnuniyet duyduk. Etkinlik alanında bulunan vatandaşlar, sağlık Müdürü Ergün Yanmaz’a büyük bir teveccüh gösterdiler. İşte tüm gayemiz devlet ile vatandaşı bir araya getirmek, vatandaş ile halkın bir birbirine bağlılığını ortaya koymaktır. İnşallah değişik zamanlarda, Van’da gizli kalmış tarihi ve turistik yerleri ziyaret edeceğiz. Her etkinliğimizde de bir yâda birkaç tane devlet yetkilisini vatandaşlarla bir araya gelmesini sağlayacağız” diyen ABB Yönetimi, etkinliğe katılan herkese çok teşekkür ettiklerini belirterek, herkesi kardeşlik ortamında yaşamaya davet ettiklerini ifade ettiler.