Abalı’da kayak sezonu sürüyor

Van’ın Gevaş İlçesi’ndeki Abalı Kayak Tesisleri, Nisan ayına bir hafta kalmasına rağmen hala kayak severlere hizmet ediyor. Yetkililer Nisan ayına girilmesine yaklaşık bir hafta kalmasına rağmen pistlerin iyi durumda olduğunu, iki etap

VAN 21.03.2017 09:41:26 0
Abalı’da kayak sezonu sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
       Van’ın Gevaş İlçesi’ndeki Abalı Kayak Tesisleri kayak ve kızak yapanlara hizmet etmeyi sürdürüyor. Nisan ayına girilmesine bir hafta kalmasına rağmen Abalı’da kayak ve kızak keyfi yaşadıklarını anlatan vatandaşlar, “Zaman zaman yağmur yağmasına rağmen, pistler çok kötü durumda değil. Birinci etabın olduğu teleski bölümü ile ikinci etabın olduğu telesiyej bölümü çalışıyor durumda. Kayak yapanların yanı sıra çocuklarımız da kızak keyfi yaşıyor. Hava sıcaklığı çok artmaz ise tesisler açık kalacak” ifadelerini kullandılar.


       Gazetemize açıklamalarda bulunan tesisteki çalışanlar ise bölgede bile bazı kayak tesislerinin sezonu kapattığını, ancak Van’da kayak tesisinin çalışmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.


        Öte yandan geçtiğimiz haftalarda kayak tesislerinde rafting kayağı yapılması da ulusal basında yayınlanmış ve büyük ses getirmişti. Söz konusu kayak türlerinin de Abalı’nın reklamı adına iyi olduğu belirtiliyor.

kaynak bölge gazetesi