9. Van İnşaat Yapı ve Mobilya Fuarı açıldı

9. Van İnşaat Yapı ve Mobilya Fuarı, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı. Açılışta konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, “Van’da bu tür fuarların yapıl

VAN 13.04.2018 11:13:12 0
9. Van İnşaat Yapı ve Mobilya Fuarı açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

OSB’de bulunan Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 9. Van İnşaat Yapı ve Mobilya Fuarının açılışına Van Valisi Murat Zorluoğlu, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

 

EKONOMİK GELİŞMEYE İŞARETTİR”

Diğer katılımcılarla birlikte fuarın kurdelesini kesen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, fuarla ilgili kısa bir değerlendirmede bulundu.

Van’ın fuarlar kenti olmaya başladığını, bunun da ekonomik gelişmeye işaret ettiğini ifade eden Zorluoğlu, şunları söyledi:

“Van aynı zamanda bir fuar şehri. Geçtiğimiz Temmuz’dan bu yana 4, ya da 5’inci fuarımızı burada açıyorum. Çok kıymetli bir fuar alanımız var. Biz de burayı çok iyi kullanmaya gayret ediyoruz. Turizm fuarını da burada yaptık. Kitap fuarımızı da burada yaptık, şimdi de İnşaat Yapı ve Mobilya Fuarımızı gerçekleştiriyoruz. Yoğun bir katılım var, 45 tane firmanın buraya katıldığını arkadaşlarımız söyledi. Bunlardan bir tanesi de yurt dışından. Dolayısıyla o boyutu ile uluslararası tarafı da var. Bu memnuniyet verici. Van’da bu tür fuarların yapılması sayıların artması Van’daki ekonomik gelişmeye, kalkınmaya da işaret ediyor. O bakımdan bizler de bu fuarları sonuna kadar destekliyoruz. İnşallah bu yıl 9’uncusunu yaptığımız bu fuarların sayılarını artırarak, çeşitlendirerek, devam ettirmek istiyoruz. Van için, Van’ın ekonomisi için hayırlı uğurlu olsun.”

 

ULUSLARARASI ARENAYA AÇILACAK

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler de, Van’daki fuarları daha da kaliteli hale getireceklerini belirterek, şöyle dedi:

“Bu yıl 9’uncusunu gerçekleştirdiğimiz Van İnşaat Yapı ve Mobilya Fuarı, çok güzel bir açılışla start aldı. Bunu önümüzdeki yıllarda daha da büyüterek uluslararası arenada devam ettireceğiz. Önümüzdeki yıl mobilya ve inşaatı birbirinden ayırarak, inşaata iş makinelerini de ekleyerek ayrı ayrı fuarlar gerçekleştirmek istiyoruz. Bunu rahatlıkla söyleyebiliriz; Van artık fuarlar şehri. Bundan bir hafta önce bizden çok daha büyük bir ilde inşaat fuarı gerçekleştirildi, biz gidip onu da gördük, çok rahatlıkla söyleyebilirim ki bizim fuarımız o fuardan daha büyük. Gün geçtikçe de büyüyor.”

 

“BU YIL İKİYE KATLANDI”

9. Van İnşaat Yapı ve Mobilya Fuarına ilişkin genel bilgileri de paylaşan Güler, “Geçen seneyi ikiye katladık. Geçen sene 22 firmamız vardı, bu sene 45 firmamız var. Önümüzdeki dönemde de bu katlanarak gidecek. 9 firma il dışından geldi, yurt dışından bir tane firmamız var, 3 gündür gümrükle ilgili bir sorun yaşadık, açılışa yetişemedi ama yolda, o da katılacak. 10 bin civarında bir ziyaretçi bekliyoruz. Her gün çekiliş yapacağız, 3 bine yakın hediye dağıtacağız. Ziyaretçi sayımız 10 bini bulur diye umut ediyoruz.” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından katılımcılar stantları gezerek, firma temsilcileri ile sohbet etti.

Fuar, 4 gün sürecek.
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: