78'liler: Süreç sabote edilmesin!

Van 78'liler Derneği tarafından yapılan açıklamada, yeni oluşan sürecin sabote edilmemesi ve gereklerinin yerine getirilmesi gerektiği belirtildi.

VAN 6.03.2015 10:21:49 0
78
Tarih: 01.01.0001 00:00

HDP ve hükümet yetkililerinin üzerinde uzlaştığı 10 maddelik mutabakat metni hakkında 78'liler Derneği tarafından basın açıklaması yapıldı. Yüzüncü Yıl İş Merkezi'nde dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleşen açıklamayı dernek başkanı Şemsettin Takva, okudu.
Açıklanan mutabakat metni ile Türkiye'nin yeni bir sürece girdiğini belirten Takva, artık sorunun müzakere aşamasına gelindiğini söyledi.
Daha önce benzer gelişmeler sırasında yaşanan aksilikleri örnek veren Takva, bu nedenle sık sık görüşmelerin tıkandığını ve kesildiğini hatırlattı. 
Tarafların bu kez daha duyarlı davranmasını, özellikle de devletin adım atmasını beklediklerini ifade eden Takva, bu 10 maddenin uygulanması durumunda herkesin faydalanabileceğini kaydetti. 
Takva, dernek olarak 10 madde üzerinde varılan anlaşmayı desteklediklerini ve tüm kurumların ve siyasi partilerin bu hassasiyette olmasını beklediklerini sözlerine ekledi.


 Haber: Adil HARMANCI