650 kişi 'alo' diyecek

Van'da son zamanlarda gündeme gelen haberlerden dolayı herkes kente 1 çağrı merkezi kurulacağını duysa da, yeni bir gelişme yaşandı ve Van'a 2 çağrı merkezi birden kurulacağı öğrenildi. Yakın zamanda hizmete başlayacak olan her iki ça

VAN 3.11.2017 16:45:35 0
650 kişi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

İSTİHDAMA BÜYÜK KATKI SUNACAK

Van'da, yakın zamanda 2 çağrı merkezi birden “alo” demeye hazırlanıyor. Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, çağrı merkezlerinin faaliyete geçmesi durumunda istihdama büyük katkı sağlayacağını söyledi.

İşsizlik konusunda sıkıntılı verilere sahip olan Van'da, son dönemlerde özellikle Tekstil Kent ve merkezde açılan tekstil fabrikasında çok sayıda kişi istihdam edilmeye başlandı. Ancak Van'da işsizlik konusundaki rakamların yüksekliği nedeniyle henüz istihdam edilmeyi bekleyen binlerce genç bulunuyor. Bu gençlerden bir kısmına daha iş imkanı doğuyor. Yakın zamanda açılması planlanan 2 çağrı merkezinin ilk etapta 650 kişiyi istihdam etmesi bekleniyor.

 

“İLK ÇAĞRI MERKEZİ 150 KİŞİYİ İSTİHDAM EDECEK”

Çağrı merkezlerinden biri, VANTSO alt katında hizmet vermeye hazırlanan Web Help. Bu çağrı merkezinin yakın zamanda 150 kişiyle 'alo' diyeceğini belirten ve çağrı merkezindeki çalışmaları yerinde inceleyerek, çalışanlardan bilgi alan VANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva; “Uzun zamandır Van'a istihdam kapısı olsun diye uğraş verdiğimiz ilimizin ilk özel çağrı merkezi başlangıçta 150 kişi ile 'alo' diyecek. Bu istihdam elbette ki önemlidir. Ancak şunu da belirteyim ki, bu ilk etap için geçerli bir rakamdır. Söz konusu firma, istihdam sayısını zamanla yukarılara taşıyacak” dedi.

Van'a çağrı merkezi kurulması yönünde uzun zamandır uğraş verdiklerini anlatan Takva; “Aşağı yukarı 3 yıl önce, dönemin Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz ve milletvekillerimizin de olduğu bir yemek programında, Sayın Bakan Yılmaz'dan özel bir ricada bulunduk. İstihdam açısından çağrı merkezlerinin çok önemli olduğundan bahisle Van'a bir çağrı merkezi kurulması yönünde beklenti içinde olduğumuzu söyledik. Sayın Bakanımız Yılmaz da; 'Başkan, yer temin edin, Van'da çağrı merkezi kuralım' dedi. Büyük bir heyecanla biz de Ticaret ve Sanayi Odamızın giriş katında uygun olan alanın avam projelerini hazırladık, milletvekillerimiz ve sayın bakanımızla paylaştık. Tabi sayın bakanın yönlendirmesiyle buraya gelme niyetinde olan bazı çağrı merkezlerinin, sonra farklı nedenlerle başka illere gittiği gibi şeyler duyduk. Tabi aradan biraz zaman geçti ve bir sonuç çıkmadı. Tabi bu konudaki çabamızı sürdürdük. Daha sonra girişimlerimizle bir çağrı merkezi şirketi ile anlaşmaya vardık, Van'a geldiler, bizim tahsis ettiğimiz VANTSO altındaki yeri cüzi bir bedelle kiraladılar. En son Sayın Bakan Yardımcımız Fatih Çiftci ile de bir görüşme yaptık, bizimle anlaşma yapan, yeri kiralayan çağrı merkezinin ceo'suyla, üst düzey yöneticileriyle görüşüp en azından bir motivasyon sağlamasını rica ettik, Sayın Bakan da sağolsunlar bizi kırmadılar, bu görüşmeyi yaptılar. Aradan bir süre geçtikten sonra çağrı merkezinin yetkilileri geldiler ve yaklaşık 2 yıldır kira ödeyen firma nihayetinde Van'da 'alo' deme yönünde bir irade  ortaya koydu. Şimdi çalışmalarını yapıyorlar. Kısa zaman içerisinde ilk etapta 150 istihdamla işe başlıyorlar. 15 – 20 Kasım gibi başlarlar diye tahmin ediyorum. Bu firmamız Web Help firması.”

 

İKİNCİ ÇAĞRI MERKEZİ DE KURULUYOR

Van'da Web Help çağrı merkezinin 150 kişi ile “alo” diyecek olmasının heyecanı yaşanırken, flaş bir gelişmenin daha yaşandığı belirtildi. İlk etapta 500 kişiyle “alo” demeyi planladığı öğrenilen CMC firması, Van Organize Sanayi Bölgesi'nde yer kiraladı. Firma, Van Ticaret ve Sanayi Odası ile de işbirliği protokolü imzaladı.

Bu konu hakkında da bilgi veren Takva; “CMC isimli firma da, yine 500 kişilik bir istihdamla Van'da faaliyetlerine başlayacak. Bu firma, Organize Sanayi Bölgesi'nde yer kiraladı. Firma şimdi, bizim sağladığımız lojistikle odamızda seçmelerini gerçekleştiriyor. Sanırım 500 kişilik bir başlangıçla çağrı merkezini kuracaklar. Onlarla işbirliği protokolü de imzaladık. Bu protokol kapsamında çağrı merkezi konusunda üyelerimizin ihtiyaçlarının karşılanması, odamızın da bila bedel firmanın ihtiyaç duyduğu tüm lojistik imkanları sağlaması yönünde bir taahhütte bulunduk. Eş zamanlı iki çağrı merkezi kuruluyor. İstihdama önemli katkı sunacak olan bu gelişmeleri memnuniyetle karşılıyor ve ilimize hayırlı olsun diyoruz.” ifadelerini kullandı. 
Özel Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: