500 bisiklet törenle YYÜ'ye teslim edildi

Sağlık Bakanlığı tarafından 'Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi' kapsamında Yüzüncü Yıl Üniversite'sine gönderilen 500 adet bisiklet düzenlenen törenle teslim edildi.

VAN 29.05.2015 09:20:58 0
500 bisiklet törenle YYÜ
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sağlık Bakanlığı’nın organize ettiği ‘Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi’ kapsamında ülke genelinde dağıtımı yapılacak olan 1 milyon bisikletten 500 tanesi, düzenlenen törenle YYÜ’ye teslim edildi.

Bisiklet Teslim Protokolünün imzalandığı törene, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Yüzüncü yıl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Peyami Battal, İl Sağlık Müdürü Dr. Yakup İmren ile çok sayıda öğrenci katıldı.

“Üniversite içerisinde en kolay ulaşım vasıtası bisiklettir”
Burada kısa bir konuşma yapan Van Valisi İbrahim Taşyapan, özellikle üniversite sınırları içerisinde en kolay ulaşım aracının Bisiklet olduğunu belirterek, “Bu bisikletleri okullara veriyoruz. Okullarda bisiklet modülünü seçen öğrencilerimiz, o modülün isabet ettiği derste bisiklet sürecekler. Üniversitelerde de Sağlık Bakanlığı bu protokolleri imzalayarak bisikletleri kendi temin ediyor. YYÜ büyük bir kampüsün içinde yer almaktadır. Dolayısıyla burada en kolay ulaşım vasıtası bisiklettir. Batı şehirlerinde üniversitelerin etrafı tamamen bisikletlerle doludur. Bisiklet kullanımını yaygınlaştırdığımız zaman hem egzoz gazından kurtulacağız, hem enerjiden tasarruf edeceğiz, hem sağlıklı bir hayat kazacağız. Dolayısıyla nerden baksak bizim için yarardır.” şeklinde konuştu.

Törende konuşan YYÜ Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, Üniversitenin bisiklet kullanımı için müsait olduğuna dikkat çekerek, bu tür projelerle üniversitede bisiklet kullanımın artacağını söyledi.

“2,5 kilometrelik bir yolu öğrencilerimiz bisikletiyle gidip gelecek”

Kendisinin de müsait vakitlerde üniversitede bisiklet kullandığını belirten Rektör Peyami Battal, “Ayrıca yakın  zamanda bizler inşallah oraya bisiklet işaretlerini yaptıracağız. Kampüs içinde yapımı devam eden kale yolu bittiği zaman, bisiklet kullanımı zirvede olacaktır.2,5 kilometrelik bir yolu öğrencilerimiz bisikletiyle gidip gelebilecektir. Bunun yanında bisiklet istasyonları oluşturacağız. Sağlık Bakanlığı’nın amacına uygun bir şekilde bisiklet kullanımının kampüste artacağına inanıyoruz.” dedi.

Bisikletler Dr. Yakup İmren ile Rektör Peyami Battal arasında imzalanan protokol ile teslim edildi.

Daha sonra Van Valisi İbrahim Taşyapan ile Rektör Peyami Battal öğrencilerle birlikte bisikletlere binerek tur attı. (Murat Dalgın-İLKHA)