5 yıldır topladığı kapakları Van'a gönderiyor

Van merkezde bulunan Hacı Ali Akın İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Mustafa Said Sıcakyüz'ün (9), 6 yıldır engelli olan teyzesine akülü araç alabilmek için mavi kapak topladığını duyan Kayserili duyarlı bir vatandaş topladığ

VAN 27.02.2015 09:25:32 0
5 yıldır topladığı kapakları Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

İki aya yakındır başlattığı kampanya çerçevesinde 4 bine yakın mavi kapak toplayan Mustafa Said'in tek hayali 6 bin mavi kapak toplayarak engelli teyzesine akülü araç alabilmekti. Said'in hayalleri Van'ı aştı ve Kayseri'de karşılık buldu. Mustafa Said'in hayalini gerçekleştirmesine yardımcı olmak isteyen ve Kayseri'de bir kahvehane işletmecisi olan Hidayet Coşkun isimli vatandaş yaptığımız haberin ardından Sıcakyüz'ün ailesini arayarak 4 bine yakın mavi kapak göndereceğini söyledi.
Geçtiğimiz gün gazetemizde yayınlanan 'Teyzesi için mavi kapak topluyor' başlıklı haberimiz ses getirdi. 6 yıldır engelli olan teyzesine akülü araç alabilmek için mavi kapak toplayan Hacı Ali Akın İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Mustafa Said Sıcakyüz duyarlı vatandaşlardan destek istemişti. Yaptığımız haberin ardından Sıcakyüz'ün ailesini arayan Kayserili bir kahvehane işleticisi olan Hidayet Coşkun, 4 bine yakın mavi kapak göndereceğini söyledi.

KAYSERİ'DEN DUYDU
Gazetemize konuşan Coşkun, "9 yaşındaki bir çocuğun mavi kapak topladığını duyunca duygulandım ve ben ne yapabilirim diye düşündüm. 'Mavi Kapak' projesi hakkında da bilgim vardı. Bu nedenle 5 yıldır mavi kapak topluyordum. Bu haberden sonra topladığım mavi kapakları Mustafa Said'e gönderme kararı aldım. 4 bine yakın olan mavi kapaklar hem Said'in projesinin tamamlanmasına hem de teyzesinin hayata katılmasına yetecektir. Mustafa Said'i bu projesinden dolayı bir kez daha kutluyorum" dedi.

TAKDİRE ŞAYAN
Mustafa Said'in babası Kemal Sıcakyüz de gazetemize duygularını şöyle ifade etti:
"Kayserili vatandaşımızın duyarlılığı bizi sevindirmiştir. Bizi arayarak 4 bine yakın mavi kapak göndereceğini söyledi. Oğlum Mustafa Said bu haberi duyunca çok mutlu olacaktır. Çünkü onun amacı 6 bin mavi kapak toplayarak engelli teyzesine akülü araç almaktı. Said'in projesinin yanı sıra Kayserili bir kahvehane işleticisi olan Hidayet Coşkun'un bu duyarlılığı takdire şayandır."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş