5. Van Denizi Seyahat ve Turizm Fuarı açıldı

Van Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezinde 5. Van Denizi Seyahat ve Turizm Fuarı açıldı.

VAN 19.09.2014 10:59:35 0
5. Van Denizi Seyahat ve Turizm Fuarı açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezinde, 5. Van Denizi Seyahat ve Turizm Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi.


Van Organize Sanayi Bölgesinde yeni hizmete giren 40 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen bölgenin en büyük ve en modern fuar ve kongre merkezi özeliğini taşıyan Van Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi ( OFKM)’de açılan 5. Van Denizi Seyahat ve Turizm Fuarı, Van Valiliği öncülüğünde Van Belediye Başkanlığı, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO), Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) işbirliğiyle düzenleniyor.


Fuarın açılış konuşmasını yapan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, bu yıl 5.si düzenlenen Van Denizi Seyehat ve Turizm Fuarı hakkında bilgi verdi.


Van’ın turizm potansiyelinin yüksek bir şehir olduğunu söyleyen Güler, “ Ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlamak amacıyla turizm fuarı açtık. İlimizde ciddi bir potansiyel var ve 
biz
 el ele verir değerlendirebilirsek, çok daha güzel yerlere gelebiliriz.” dedi.


“Barışımızı tesis ederek ancak bir üst aşamaya sıçrayabiliriz”

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman ve OSB Başkanı Necmettin Çok’un da kısa bir konuşma yapmasından sonra söz alan Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bekir Kaya, “Tüm Meslek örgütlerimiz kentimizin dinamiklerinin sürekli dile getirdiği kentin turizm potansiyeli üzerinde duruldu. Doğrusu yapılan bütün çalışmalara da Van kenti turizm kenti olabilecek potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin hakkını verebiliyor muyuz? Doğrusu bu aşamadan biraz uzağız. Son dönemlerde yapılan çalışmalarla birlikte adım adım ileriye gittiğimizin bir göstergesidir. Tabi bu çalışmaları sadece kamu kurumlarından beklemeyeceğiz Van gelişmesini kent olarak kendi huzurumuzu kendi iç barışımızı tesis ederek ancak bir üst aşamaya sıçrayabiliriz. Bu anlamada Büyükşehir Belediyesi olarak bütün çaba ve gayreti göstermekteyiz ve bundan sonrada göstereceğiz.” diye konuştu.


 

Van Vali Yardımcı İbrahim Özkan’ın da kısa konuşmasından sonra söz alan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcı Abdurrahman Arıcı, 1985'ten bu yana Van'a sürekli geldiğini ve o günden bu yana yapılan değişiklikleri hep beraber gördüklerini belirterek, “Fuar alanları müzelerimiz ve diğer kuruluşların yaptığı tesislerle büyük bir atılım içerisindedir. Sahip olduğu potansiyelle turizmde yıldızı parlayan aday illerimizin içerisinde ilk sırada gelen Van'da, bir yıllık aranın ardından Uluslararası Van Turizm ve seyahat fuarının bir kez daha düzenlemesi mutluluğunu yaşıyoruz. 2011 yılında büyük bir acı yaşayan Van ilimizin, halkımızın yardımlar konusundaki güzel tutumun ve devlet yatırımlarıyla hızla yaralarını sardığını görmekten çok mutluyum. Kaybettiğimiz yurttaşlarımızın acılarının unutulması kolay değil. Ancak yatırımların yapılması ve bu güzel şehrimizin ekonomik olarak gelişerek halkının refaha kavuşmasının sağlanması acıları mutlak surette hafifletecektir.” dedi.


“Van değerli kültürlere sahiptir”

Van’ın çok önemli değerlere sahip olduğunu belirten Arıcı, “Vangölü başta olmak üzere doğal güzellikler bakımından birçok güzellikleri barındırması turizmi Van ekonomisine katkı sağlayabilecek bir potansiyele sahiptir. Van'ın turizm potansiyelini ortaya çıkaracak, tanıtımını yapacak ve sesini duyuracak en önemli etkinlik ise, bu yıl 5. kez düzenlediğimiz fuardır. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak fuarın amacına olaşabilmesi ve bölgenin kültür ve turizm değerlerinin yurt dışında etkin bir şekilde tanıtılması için 8 ülkeden 15 basın mensubunu davet ederek bu gayeyi sağlamaktayız.” diye konuştu.


“Van'ın turizm kenti olması için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız”

Van'ın uluslararası fuarlarda tanıtımının önümüzdeki yıllarda devam edeceğini söyleyen Arıcı, “Van'ın inanç turizminin artırması açısından Akdamar kilisesi ve Süleyman han camisi restore edilerek hizmete açıldı. Yapımı ve eserlerin taşınmasıyla ülkemizin büyük müzeleri arasında yer alacak Van müzesi turist potansiyelin artışını tetikleyecektir. Bakanlık olarak hazırlanan projelerle desteklerimiz belediyelerimiz vasıtasıyla vermekteyiz. Van'ın turizm kenti olması için elimizden ne geliyorsa yapmaya her zaman hazırız. Hükümetimizin hiçbir bölge ayırt etmeden yaptığı alt yapı yatırımlarında mutlak suretle turizme katkı sağlayacaktır. Başkanımızın da dile getirdiği gibi turizm merkezi olması kriterleri ile ilgili tüm kamu ve kuruluşlardan görüş alınarak toplantılar yaparak bu ilin turizm merkezi olması için hükümetimiz büyük bir çaba içerisindedir ve  bundan kimsenin kaygısı olmasın.” İfadelerini kulandı. 


18-21 Eylül tarihleri arasında açık olan fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcı Abdurrahman Arıcı, AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Van Vali Yardımcı İbrahim Özkan, Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bekir Kaya, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van Kültür ve Turizm İl Müdür Muzaffer Aktuğ, Oda Başkanları ve Kurum amirleri katıldı.


Açılışa yetişemeyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, ve beraberindeki heyet fuara sonradan katılarak stantları dolaştı.