40 bin dekar arazi sulamaya açılıyor

Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, kentte tarımsal verimliliği ve ürün çeşitliliğini artırmak, ilçeler ile kırsal alanlarda tarımsal faaliyetler gösteren çiftçilere yönelik çalışmalar kapsamında 13

VAN 25.06.2016 12:07:16 0
40 bin dekar arazi sulamaya açılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Çiftçilerin, Belediyeye sulama tesislerinin yapılması yönünde yoğun başvurularının olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi, taleplerin değerlendirilerek buralarda teknik çalışmalara başlandığını aktardı. Yapılan açıklamada, teknik çalışmaların tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi'nin, 13 ilçede eş zamanlı olarak yapacağı 34 adet sulama tesisinin çalışmalarının yürütüldüğü belirtildi. Belediyenin aynı zamanda bu bölgelerde kanal açma, su biriktirme havuzu ve gölet temizleme çalışmaları yürüttüğü de bildirildi. 

Sulama sezonu öncesi kentin tüm ilçelerinde yeni sulama tesisleri yaptığını açıklayan Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, vatandaşların sulama tesislerini daha verimli kullanmaları ve tarımsal sulama sezonunda sorun yaşamamaları için büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Sulama suyu bulunan bölgelerde sulanabilir arazilerin sulamaya açılmasını sağlamak amacıyla su biriktirme havuzu, gölet, kanal ve kanalet benzeri tarımsal sulama tesisleri çalışmalarına başladığını ifade eden belediye, bu çalışmalarını kısa bir süre içersinde tamamlayarak yurttaşlara teslim edeceğini de açıkladı.

34 SULAMA TESİSİ
13 ilçede uygulanacak ve Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanacak olan 34 adet sulama projesinin yanı sıra belediyenin Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunduğu ve kabul edilerek bütçesi ayrılan 6 adet sulama projesinin de kısa bir süre içerisinde çalışmalarına başlanacağı aktarıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanacak olan bu çalışmalar ile beraber kırsal alanlarda 40 bin dekar arazinin sulamaya açılacağı belirtildi. Çalışmaların yapıldığı alanları gezerek ekiplerden bilgi alan Büyükşehir Belediyesinin Meclis Tarım Komisyonu ve Topluluklar Ekonomisi Komisyonu üyeleri buralarda yapılan çalışmaların kısa bir zamanda tamamlanacağını ve bu tür çalışmaların bundan sonra da devam edeceğini söyleyerek, kentte tarım ve hayvancılığın daha fazla yapılması için gerekli tüm çalışmaların yapılacağını sözlerine ekledi.

/ Haber Merkezi