300 öğrenci seminere katılım gösterdi.

'Yazarlar Öğrencilerle Buluşuyor' Projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tuşba Belediyesi ve Van Bilgi Eğitim ve Spor Kulübü Derneği'nin birlikte düzenledikleri, Sınav Öncesi Moral ve Motivasyon Semineri'nin ilki Van Ticaret ve S

VAN 4.03.2015 23:05:13 0
300 öğrenci seminere katılım gösterdi.
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin başarı ve motivasyonlarının artırılması amacıyla yapılan Seminere Eğitimci Yazar/Kişisel gelişim uzmanı Sıtkı Aslanhan konuşmacı olarak katıldı.
Programa Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Bilgi Eğitim ve Spor Derneği Başkan Vekili Doç. Dr. Tahir Karaman, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birim Sorumlusu Garip Kızılkaya, Tuşba Belediyesi Eğitim Müdürü Veysi İnci ve Eğitimci İbrahim Yertürk de katıldı.
Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı on okuldan yaklaşık 300 öğrenci seminere katılım gösterdi. Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan yaklaşık bir buçuk saatlik konuşmasıyla öğrencilere önemli enaktodlar aktardı. Aslanhan, kendine has üslubu ile başarıyı olumsuz etkileyen hususları anlatırken katılımcıları hem güldürdü hem de düşündürdü. Özellikle internet ve kitle iletişim araçlarının bilinçsiz kullanılmasının eğitim üzerindeki olumsuz etkilerini ilginç örnekler vererek anlatan Aslanhan, ders başarısı yanında anne babaya saygı ve ahlaki davranışların da önemine değindi.
Programın sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasetin Kırekin ve Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Yazar Sıtkı Aslanhan'a plaket yerine ceviz fidesi taktim ettiler. 2008 yılından beri uygulanan "Umutlar Okulda Cevizle Yeşersin" projesine destek için de Yazar Sıdkı Aslanhan adına 20 adet ceviz ağacının dikileceği sözü verildi. Bundan sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğüne katkı sunanlara plaket verilmeyeceği, onların adına ceviz ağacının dikileceği belirtildi.
Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -