300 HAS Partili AK Parti`ye Geçti

Van`da, Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Van il ve ilçe teşkilatlarına üye 300 kişi, Adalet ve Kalkınma Partisi`ne (AK Parti) katıldı.

VAN 9.12.2012 12:27:23 0
300 HAS Partili AK Parti`ye Geçti
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Özel bir düğün salonunda düzenlenen AK Parti`nin aralık ayı İl Danışma toplantısına AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk ile Fatih Çiftçi, Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, AK Parti ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı.

 

Toplantıda bir açılış konuşması yapan AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Ak Parti olarak kapılarının herkese açık olduğunu belirten Aras, "Bugün HAS partili kardeşlerimizle bütünleşeceğimizden dolayı çok mutluyuz. AK Parti olarak birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşamayı benimsemişiz. Bizim kapılarımız herkese sonuna kadar açık. Herkesi kucaklayacak bir partiyiz. HAS Partinin de aramıza katılması bizi daha da güçlü etmiştir" dedi.

 

HAS Parti Van İl Başkanı Rasim Aslan ise konuşmasında, AK Parti`ye yabancı olmadıklarını belirterek, "Aynı çizgide yürüdük ve hiçbir zaman ayrı, gayrı düşmedik. Ayrı adreslerle yola çıktık. Ama nereye gittikse bize `Sizi seviyoruz ama AK Parti`den ne farkınız var, biz sizi aynı görüyoruz` dediler. Bu görüş köylerde, ilçelerde ve tüm ülkede yayıldı, söylendi. İşte bu söylemler büyüdü ve Cenabı Hak da nasip etti bugün burada AK Parti ile HAS parti buluştu. Bugün burada AK Parti ile HAS Parti`nin kucaklaşma günüdür. Bu kapıdan içeri girdiğimde uzun yıllar önce birlikte mücadele ettiğimiz çehreleri gördüm. Demek ki yüce Mevla bundan sonra da beraberce siyaset etmeyi nasip etmişti" ifadelerini kullandı.

 

Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve Fatih çiftçi ise Has Parti Van il ve ilçe teşkilatlarından 300 kişinin partilerine geçmelerinden dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

 

Toplantıda son olarak konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman`ın ardından AK Parti`ye katılan HAS Parti İl Başkanı Rasim Aslan, ilçe başkanları ve 300 kişinin rozetleri AK Parti milletvekili ve partililer tarafından takıldı. (Fırat Arslan-İLKHA)