28 ŞUBAT MAĞDURLARININ AİLELERİ STK’LARI ZİYARET ETTİ

Van'da 28 Şubat’tan mağdur olmuş ve şu an cezaevinde tutuklu olan mahkûmların aileleri, mağduriyetlerinin giderilmesine dikkat çekmek amacıyla sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

VAN 23.08.2016 21:47:33 0
28 ŞUBAT MAĞDURLARININ AİLELERİ STK’LARI ZİYARET ETTİ
Tarih: 01.01.0001 00:00



28 Şubat postmodern darbe sürecinde camide ders veriyor diye cezaevinde tutuklu olan mahkûmların aileleri, mağduriyetlerinin giderilmesi için STK’lar başta olmak üzere, siyasileri ve haber ajanslarını ziyaret edecekleri kararı aldı. 

Van’da 28 Şubat mağduru aileleri temsilen oluşturulan 8 kişilik heyet bugün ilk olarak Van’da faaliyetlerde bulunan Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Peygamber Sevdalıları Van İl Koordinatörlüğü’ne ziyarette bulunuldu. 

Heyet ilk olarak Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne ziyarette bulundu. Burada heyeti dernek başkanı Mahmut Bilici karşıladı. 
Ziyarette heyet adına konuşan Ahmet Taş, o dönemde yaşadığı mağduriyetinden bahsederek, şu ifadeleri kullandı; “Sürekli siyasi partilere giderek çocuklarımızın haksız yere cezaevine konulduğunu söyledik ama kedimize bir türlü inandıramadık. Bu durumda siyasi parti yetkililerinden, ‘bizlerde namaz kıldık, Kur’an okuduk kimse bizi tutuklamadı’ şeklinde cevaplar aldık. Yani biz mağduriyetimizi anlattığımız her yerde alaycı bir tavırla karşılaştık.”  dedi. 

Dernek olarak 28 Şubat’tan mağdur olmuş mahkûmların takipçisi olduklarını belirten Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mahmut Bilici ise “Bizler bu davaların takipçisiyiz. Sadece bu davaların değil, Sivas’ta mağdur olan kardeşlerimizin de, Batman’da İslami davalardan dolayı yatan kardeşlerimizin de, Medrese-i Yusufiyye’deki kardeşlerimizin de takipçisiyiz. Nitekim 28 Şubat Müslümanları, bir sel gibi içerisine aldı. Suçluyu, suçsuzu birbirine karıştırdı. Bu durumda suçluları dışarı çıkardı, Kur’an dersi vermek için mescitlere giden kardeşleri ve yahut çevrede İslami hassasiyeti olan suçsuzları da içeride bıraktı.” şeklinde konuştu.


Heyet,Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin ziyaretinden sonra Peygamber Sevdalıları Van İl Koordinatörlüğünü ziyaret etti.