2023’teki Van’ı anlattılar

AK Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından refah seviyesi yüksek şehirler oluşturmak maksadıyla hayata geçirilen 'Şehrim 2023' otobüslerinden biri Van'a geldi. Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, vatandaşl

VAN 12.03.2018 19:43:53 0
2023’teki Van’ı anlattılar
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle Anadolu'nun kadim şehirlerine uğurlanan otobüslerden biri Van'a geldi.

    Beşyol mevkiinde bulunan otobüste vatandaşlarla 'nasıl bir şehir arzuladıkları' ile ilgili anketler yapıldı.
Öğleden sonra otobüsün olduğu alana parti heyeti ile birlikte gelen Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, vatandaşların söz konusu anketleri doldurduğunu söyledi.


      Türkmenoğlu, özellikle 2023'te nasıl bir şehir görmek istedikleriyle alakalı vatandaşların fikirlerini kendilerine dağıtılan anket kağıtlarına doldurduklarını belirterek, "Genel merkezden gelen bazı anketörlerimiz de, tabletler aracılığıyla çeşitli meslek gurubundan kişilere sordukları sorularla,2023'te nasıl bir şehir hayal ettikleri ile ilgili değerlendirmeleri aldığını söyledi.


      Başkan Türkmenoğlu da kendi fikirlerini basın mensupları ile paylaştı. Özellikle kentin en önemli değerlerinden biri olan Van Gölü'nün son yıllarda kirlilik sonucu olumsuz etkilendiğini belirterek, "Çevre için Van Gölü'nün korunmasını ve kirlilikten arındırılmasını istiyoruz. Kültür alanında ise Van Kalesi'nin güneyindeki Eski Van Şehri'nin korunması ve yeniden ayağa kaldırılmasını istiyoruz. Çünkü bizim kültürümüz ora. Üst taraftar Urartular, Persler ve Asurlular yaşamış. Altta ise Selçuklular ve Osmanlılar yaşamış. Ama maalesef bugün eski şehir kaderine terk edilmiş. Kent merkezinde de hızlı bir şekilde kentsel dönüşümlerin olmasını bekliyoruz. Çevre yolu, alt yapı, imar ile ilgili çalışmaların olmasını istiyoruz. Yine mega projelerin olmasını istiyoruz. Raylı sistem, kuzey demiryolu, çöp sorunları, güneş enerjisiyle ilgili yeni çalışmalar da olmalı. Vatandaşlarımız da bu ve benzeri sorunların çözümü noktasında kendi fikirlerini yazsın istiyoruz. Bazen halkımızın çok güzel fikirleri olabiliyor. Zaten bu 2023 Projesi kapsamında kentlerde bulunan otobüslerin amacı da bu. Vatandaşlarımızın 2023'te nasıl bir kentte yaşamayı hayal ettiğini, onlardan duymak istiyoruz. Umarım bu proje ilimiz için hayırlı olur" ifadelerini kullandı.