2019 yerel seçimlerine hazırlık startını veriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bugün partimizin Genel Merkez Kadın Kollarının olağan kongresini yapıyoruz. Ayın 18'inde de inşallah bu defa Genel Merkezin olağan kongresini yapacağız. İnşallah 2019 yerel seçimlerine hazırlık startını veriyor

VAN 6.08.2018 09:50:06 0
2019 yerel seçimlerine hazırlık startını veriyoruz
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi öncesinde dışarıdaki partililere hitap etti.

Partilileri selamlayan Erdoğan, "Bugün partimizin Genel Merkez Kadın Kollarının olağan kongresini yapıyoruz. Ayın 18'inde de inşallah bu defa Genel Merkezin olağan kongresini yapacağız. Bu kongrelerle inşallah 2019 yerel seçimlerine hazırlık startını veriyoruz." dedi.

Kongrelerle hücre yenilemesini gerçekleştiren parti teşkilatının, gençlik ve kadın kollarının, ana kademenin seçimlere hazırlığını sürdüreceğini dile getiren Erdoğan, "Tüm belde, ilçe, il ve büyükşehirlerde büyük bir patlama ile neticeyi alacaktır." ifadesini kullandı. 

Kişi başına düşen milli gelir arttı

Eğitim, emniyet, sağlık, ulaşım, adalet, enerji alanında birçok çalışma yapıldığını ve bunu partililerin bildiğini dile getiren Erdoğan, Türkiye'de kişi başı milli gelir 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıkarıldığını aktardı.

Türkiye'nin IMF'ye olan 23,5 milyar dolarlık borcunun sıfırlandığını da anımsatan Erdoğan, partilililerin hazinenin "tam takır" olduğu noktadan nerelere geldiğini de çok iyi bildiğini söyledi.

Ülkede sistemin değiştiğini hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti: 

"Sizinle, siz bunu yaptınız. Başkanlık sistemini geçtik. Başkanlık sistemiyle beraber artık Türkiye çıta yükseltti. Bundan sonraki süreci yine sizinle beraber yapacağız. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız. Demokrasi, özgürlük mücadelemizi bu güne kadar nasıl verdiysek bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Artık bu ülkede inanç özgürlüğü, düşünce ve fikir özgürlüğü kavgası olamayacak. Herkes inancında serbest, inancını serbest yaşayacak, fikir, düşünce özgürlüğünde düşündüğünü, inandığını rahatça konuşabilecek. Hepsinden öte bu ülkede başı açık, başı örtülü kavgası olmayacak."

"Şehit yakınlarımız gönüllerini ferah tutsun"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, halka hitabının ardından Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi'nde partililere seslendi.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Milletimiz müsterih olsun, şehit yakınlarımız gönüllerini ferah tutsun, işte bir haftada 56 teröristi etkisiz hale getirdik, getirmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar hiçbir şehidimizin kanını yerde koymadık. Er ya da geç ama mutlaka katil sürülerinden işledikleri cinayetlerin hesabını tek tek sorduk ve sormaya devam edeceğiz. Teröristleri kutsayanlar, terör örgütüne payandalık yapanlar devletimizin pençesinden asla kurtulamayacak." ifadelerini kullandı.

ajanslar