2000'inci gün... Gündem ahırlar!

Önemli bir hayvancılık merkezi ve aynı zamanda turizm kenti olmaya aday Van'da en önemli sorunlardan birini de şehir içindeki ahırlar ve ağıllar oluşturuyor. Gazete olarak duruma dikkat çekmek üzere başlattığımız kampanyada tam 2 bin gü

VAN 17.09.2018 10:58:55 0
2000
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Büyükşehir olmasına rağmen şehir içindeki ahırlar ve ağıllar sorunu ile zaman zaman gündeme gelen Van'da bu problem uzun yıllardır devam ediyor. Konuyu gündemde tutmak adına gazetemiz tarafından başlatılan “Şehir içindeki ahır sorunu çözülmedi” kampanyasında da 2 bininci güne gelindi. Ancak sorun henüz çözülmüş değil. 
Hemen herkes tarafından büyük sorun olduğu kabul edilen şehir içindeki ağıllar ve ahırlar konusunda zaman zaman çeşitli girişimlerde bulunulmasına rağmen şuana kadar bir sonuç alınabilmiş değil. 
Binlerce turisti ağırlayan ve büyükşehir olan Van'da bu sorunun artık çözüme kavuşturulması gerektiği gerçeği sıklıkla dile getirilirken, son günlerde konunun gündem olmaya başladığı görüldü.
Konu ile ilgili harekete geçen Van Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki hayvancılık işletme sahipleri ile bir araya gelerek, kısa zamanda geçici bir çözüm bulunmasını, uzun vadede de ağıllar ve ahırların şehir dışına taşınması gerektiğini hatırlattı.
Hayvancılık konusunda da önemli bir merkez olan Van'da, ahırlar ve ağılların şehrin dışına taşınması ile daha modern bir hayvancılık yapılabileceği, şehrin de bu kötü ve olumsuz durumdan kurtulabileceği dile getirilirken, Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan ve şehir içindeki ahırları şehrin dışına taşıyacak önemli bir proje de bakanlık onayına sunuldu. Paydaşları arasında Van Büyükşehir Belediyesi, VANTSO, İpekyolu Belediyesi, Tuşba Belediyesi, Gevaş Belediyesi, Gürpınar Belediyesi, YİKOB, Van Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve VANTBO'nun bulunduğu projenin kabul edilmesi ve hayata geçirilmesi durumunda, şehir içindeki ahırların peyder pey şehrin dışına taşınmasının da ilk adımları atılmış olacak.

 

İŞLETME SAHİPLERİ İLE TOPLANTI
Özellikle yaz aylarında çevreye verdiği rahatsızlık nedeniyle de eleştirilere sebep olan şehir içindeki ağıllar ve ahırlar ile ilgili Van Büyükşehir Belediyesi önceki gün bir adım attı. Konunun muhataplarını toplantıda bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi, görüş alış verişinde bulunarak sorunun artık çözülmesi gerektiğini ve bu konuda adım atacakları da destekleyeceği mesajını verdi.
Yerleşim alanları içinde kalan hayvancılık işletmelerine çözüm bulmak için işletme sahipleri ile bir araya gelinen toplantıyı, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı ile Sağlık İşleri Daire Başkanlığı düzenledi. Toplantıya Genel Sekreter Yardımcıları Salih Allahverdi, Fazıl Tamer ve kentte besicilik yapan işletmelerin sahipleri katıldı. 
Uzun yıllardır sorun olan konunun çözümü için toplantı ile ilk adımı atan Büyükşehir Belediyesi, kısa ve uzun vadede çözüm önerilerinde de bulunarak, işletme sahiplerinin de görüşlerini dinledi.
Toplantıda konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Salih Allahverdi, kentte yaşanan sorunların çözümü için işin muhatapları ile bir araya geldiklerini söyledi.

 

ALLAHVERDİ: “KANUNLARIN BİZE VERDİĞİ HÜKÜMLÜLÜKLERİ YERİNE GETİRMEK ZORUNDAYIZ”
Kent merkezindeki yerleşim alanlarında kalan yaklaşık 102 ahır ve işletme tespit ettiklerini söyleyen Salih Allahverdi, “Bizler burada bir çözüm üretebilmek için sizlerle bir araya geldik. Kesinlikle yaptırım veya cezai işlem yapılması taraftarı değiliz. Ancak kanunların bizlere verdiği hükümlülükleri de yerine getirmek zorundayız. Onun için varsa sizlerin önerilerini dinleyeceğiz. Bizler de sorunun çözümü için önerilerimizi sizlerle paylaşacağız” dedi.  

 

TAMER: BU İŞ BUGÜNE KADAR BİR ŞEKİLDE GELMİŞ AMA BÖYLE GİTMEZ!
Şehir merkezlerinde besicilik yapılmasının yanlış olduğunu ve kanunlarda bunlarla ilgili hükümlerin belli olduğunu anlatan Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer ise şunları söyledi:
“Bu yanlışın düzeltilmesi, sizin çabalarınızla mümkün olur. Bizler bir iş yaparken başkasını rahatsız etme lüksüne sahip değiliz. Bu iş bu güne kadar bir şekilde gelmiş, ancak bu saatten sonra böyle devam edemeyeceğini sizler de biliyorsunuz.  O yüzden kısa vadede her işletme kendi alanına bir foseptik çukuru oluştursun ve atığını orada toplasın. Uzun vadede ise kendinize bir yer belirleyin, alt yapısı konusunda sizlere yardımcı olalım ve bu işi kökten çözelim.”
Toplantının devamında işletme sahipleri de görüş ve önerilerini dile getirdi.

 

PROJE ONAYA SUNULDU
Gündem ahırlarken, önemli bir gelişme de yaşandı. Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan, şehir içindeki ağıllar ve ahırların taşınmasına ön ayak olacak ve aynı zamanda hayvancılığın modern tekniklerle yapılmasını sağlayacak Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) proje dosyası da, Tarım ve Orman Bakanlığı onayına gönderildi. 
Uzun zamandır kent gündemini meşgul eden şehir içindeki hayvancılık işletmelerinin çevrede yarattığı olumsuz etkileri azaltmak, hayvancılığın modern tekniklerle yapılması ve kümelenme çalışmaları için hazırlanan TDİ OSB Projesi bakanlık onayına sunulurken, şimdi beklenti bakanlığın projeyi onaylaması ve konunun çözümü için biran önce harekete geçilmesi.
TDİ OSB Müteşebbis Heyetinde Van Büyükşehir Belediyesi, VANTSO, İpekyolu Belediyesi, Tuşba Belediyesi, Gevaş Belediyesi, Gürpınar Belediyesi, YİKOB, Van Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve VANTBO yer alıyor.
Kentteki beklenti, gerek projenin onaylanması, gerekse de Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerin konuyu daha çok gündemlerinde tutarak, yıllardır devam eden sorunun çözüme kavuşturulmasını sağlamak yönünde...  

Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi
izmir escort kızlar