2. Uluslararası Van Gölü Film Festivali

Van'da bu yıl ikincisi düzenlenen ve bir hafta süren film festivali kapsamında 25 film sinemaseverlerle buluştu Festival Başkanı Oktay: 'Barışın diliyle barışa hitap ana konseptimizle sürece katkıda bulunmak istedik'

VAN 6.09.2013 16:23:28 0
2. Uluslararası Van Gölü Film Festivali
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da bu yıl ikincisi düzenlenen ve bir hafta süren Uluslararası Van Gölü Film Festivali kapsamında 25 film sinemaseverlerle buluştu.

İlki geçen yıl düzenlenen festivalin bu yılki konseptini, çözüm süreciyle bölgede yaşanan huzur ortamına bağlı olarak "barış" teması oluşturdu.

 1 Eylül itibarıyla başlayan ve vizyondaki 25 filmi Vanlılarla buluşturan festival kapsamında kente gelen çok sayıda sanatçı ve yönetmen de hayranlarıyla buluştu, kentin güzelliklerini görme fırsatı buldu. 7 Eylül'de yapılacak final gecesi ile sona erecek festivalde, jüri başkanlığını yönetmen Vecdi Sayar'ın yaptığı uzun metrajlı film ve belgesel yarışması da yapılacak.

Van Gölü Film Festivali Yönetim Kurulu Başkanı Bager Oğuz Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki kültürel faaliyetleri geliştirmek ve 2 yıl önce meydana gelen depremlerin ardından yaraların sarılmasına katkı sağlamak amacıyla festivali Van'da düzenlediklerini belirtti.

Oktay, geçen yılki organizasyondan sonra bu yıl bölgede yaşanan çözüm süreciyle "barış" temasını da festivale dahil ettiklerini vurgulayarak, festivalle barış sürecine katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Bölgede sağlanan barış ortamının bu tür organizasyonlar açısından önemli olduğunu anlatan Oktay, "Biz de barışın diliyle barışa hitap ana konseptimizle sürece katkıda bulunmak istedik. Zaten gösterdiğimiz filmler de hep barışa yönelik oldu" dedi.

Filmlerin yanı sıra kentteki tarihi mekanlarda konserlerin de verildiği festivalin 7 Eylül'de düzenlenecek gece ile son bulacağına değinen Oktay, gecenin onur konuklarının ise yönetmen Reis Çelik ve sanatçı Kadir İnanır olduğunu sözlerine ekledi.