15 TEMMUZUN TAHLİLİ VE ÇIKARILMASI GEREKEN DERSLER

Van İl Müftülüğü tarafından, 15 Temmuz Milli Birlik Günü münasebetiyle “15 Temmuzun tahlili ve çıkarılması gereken dersler” konulu panel düzenlendi.

VAN 21.07.2017 19:10:05 0
15 TEMMUZUN TAHLİLİ VE ÇIKARILMASI GEREKEN DERSLER
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van İl Müftülüğü tarafından 15 Temmuz Milli Birlik Günü münasebetiyle “15 Temmuzun tahlili ve çıkarılması gereken dersler” konulu panel Van Ticaret Sanayi Odası (VANTSO) konferans salonunda düzenlendi.

Moderatörlüğünü İl Müftümüz NimetullahARVAS’ın yaptığı panele, YYÜ Edebiyat Fakültesi DekanıProf. Dr. Zeki TAŞTAN ve YYÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Şakir GÖZÜTOK panelist olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasında İl Müftüsü Nimetullah Arvas, “Öncelikle İslam tarihinde yaşanan fitne hareketlerinden örnekler vererek, tarihin her döneminde ihanet hareketleri olmuştur.15 Temmuz ihanet hareketi ise itikadı açıdan, fikri açıdan birlik beraberliği bozma açısından, masum ve savunmasız insanlara karşı acımasız ve gaddarca taarruza kalkışması tarihte eşine ender rastlanan bir işgal hareketidir. Dışarıdan sürekli İslam ümmetinin,itikadı açıdan, fikri açıdan, güç birliğini bozma yönünde sürekli tehlikelerle karşı karşıya kalınmış ve bu  saldırı dini dava eden, din kisvesi altında bir güruhun,din hizmetlerinin önündeki engelleri kaldıran ve bu hizmetlerin yaygınlaşması için çalışıp gayret sarfeden bir idare karşı  yapılması manidardır.Bu darbe girişimi yer yüzünde yaşayan bütün mağdurların, mazlumların, horlananların, ezilenlerin ümidi vatanımıza karşı, İslam Ümmetinin kalesi olan Anadolu’yu işgal etmek, tasallut ve  taarruzla bu milletin evlatlarını tarih sahnesinden silmeyi amaçlamıştır.Ancak gizli mahfillerde zındıka komitecilerinin plan ve tuzakları tutmadı. Anadolu’nun Müslüman yiğit evlatları liderlerinin çağrısına uyarak bir sevk-i İlahi ile Çanakkale’de olduğu gibi müstevlilere dur dedi ve hezimete uğrattı.” dedi.

15 TEMMUZUN TAHLİLİ VE ÇIKARILMASI GEREKEN DERSLER