15 Temmuz nöbeti

15 Temmuz darbe girişminin yıldönümü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Van'da da bir dizi etkinlik düzenlendi. Kurtuluş Parkı'ndan başlatılan yürüyüş ardından Beşyol meydanında toplanan vatandaşlar sabah saatlerine kadar demokrasi n

VAN 17.07.2017 10:15:54 0
15 Temmuz nöbeti
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Van Valisi Murat Zorluoğlu öncülüğünde vatandaşlar Kurtuluş Parkı'ndan etkinliklerin yapılacağı Beşyol Meydanına kadar yürüdü.
Yürüyüşte sık sık tekbir ve salavatlar getiren kalabalık, "darbeye karşı omuz omuza", şeklinde slogan attı.  
Yapılan yürüyüşün ardından, etkinlikler İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından yapılan dua ve Van Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Mehteran takımının gösterisi ile devam etti.
Buradaki prgrama Vali Murat Zorluoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, AK parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, siyasi partilerin temsilcileri, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

"DARBECİLERE KARŞI MEYDANLARA ÇIKTIK"

Beşyol Meydanı'ndaki programda konuşan Van Valisi Murat Zorluoğlu, vatandaşların  darbecilere karşı meydanlara çıktığını belirtti.
Zorluoğlu, şöyle dedi:
"15 Temmuz, alçak darbe girişimini gerçekleştirenler ve onların fikir babaları uzun yıllar bugün için hazırlandılar. Çok ince hesaplar, çok sinsi planlar yaptılar ama en önemli hesabı, yüce Allah'ın hesabını unuttular. Onlar tuzak kurdular. Allah da tuzak kurdu. Bu alçak, faşist ve gerici darbe girişimi yüce Allah'ın yardımı, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, hükümetimiz, siyaset kurumunun dik duruşu ve milletimizin ferasetiyle çok şükür bertaraf edildi"

 

ÇANAKKALE RUHU
Ülkenin korunması konusunda "birlik ruhunun" devam ettiğini ifade eden Zorluoğlu, şöyle devam etti:
"Bu hain FETÖ örgütü tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılana kadar, tüm yapı çözülüp bu işin arkasında olanlar bulunup hakkettiği cezayı alıncaya kadar bu mücadele devam edecek. Her şeyi affedebiliriz. Ama vatana ihaneti asla. Bu birlik ve beraberlik ruhu, dayanışma ruhu, Çanakkale ruhu devam ettiği sürece hiçbir güç bizi hak yolundan ayıramayacak; gelişmekten, ilerlemekten, bir dünya gücü olmaktan alıkoyamayacaktır"

 

"MİLLET DARBEYE 'DUR' DEDİ"

Daha sonra Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi bir konuşma yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla darbeye 'dur' denildiğini belirten Çiftçi, şunları söyledi:
"FETÖ'cüler o akşam sokağa çıktıklarında uluslararası güçler bu işin tamamlanacağını ve Türkiye'yi teslim alacaklarını sanıyorlardı. Allah'a şükür bu millet sokaklara çıkıp bu işe 'dur' dedi. O akşam Ankara, İstanbul ve ülkenin her noktasında nasıl sokaklara çıkıldıysa, Allah'a hamd olsun ki Van meydanları bugün olduğu gibi yüz binlerce hemşehrimiz sokağa çıkıp, kendi geleceğine, demokrasisine sahip çıktı. FETÖ'cülere, alçaklara ve onların ağa babalarına, uluslararası güçlere ülkenin her noktasında 'dur' dedi"
Ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ve Başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç da birer konuşma yaptı.
Program, daha önce düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti.
Mehteran takımı, ilahi gurupları, semazen ve halk oyunları gösterilerinin sunulduğu etkinlikler, sabah namazının kılınmasıyla devam etti.
Haber: Adil HARMANCI-M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi