14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü

Van İl Sağlık Müdürü Dr.

VAN 14.05.2013 17:31:01 0
14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, eczacıların çağın hastalıklarıyla mücadelede kullanılacak ilaçların araştırma-geliştirmesiyle ilgili olarak akademik çalışmalar sürdürdüğünü, kendilerini de sürekli geliştirdiğini belirtti.

Dr. Bilal Acar, 14 MayısDünya Eczacılık Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Dr. Acar, mesajında, halkın eczacılık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmesini temin etmek ve bu hizmetlerin kesintisiz olarak verilebilmesini sağlamak adına, eczacıların üstün bir gayret içerisinde olduğunu belirtti. Dr. Acar, "Bu gayret neticesinde ilimizde eczacılık hizmetleri iller arasında gelişmiş seviyeye taşınmıştır. Eczacılarımız, vatandaşlarımıza ilaç temini ile ilgili verdikleri hizmetin yanı sıra, çağımız hastalıklarıyla mücadelede kullanılacak ilaçların araştırma-geliştirmesiyle ilgili olarak da akademik çalışmalarını sürdürmekte, kendilerini sürekli geliştirmekte ve yenilemektedirler" dedi.

Dr. Bilal Acar, eczacıların sürekli kendilerini geliştirerek hastalara daha bilinçli ve duyarlı ulaşma çabası içinde olduğunu belirterek, "Günümüzde eczacılık, hastalıklardan korunmada ve hastalığın teşhis ve tedavisinde kullanılan ilaçları hazırlayan, güvenli ve etkin kullanımını takip ederek sonucunda oluşabilecek kişisel ve toplumsal sorunların çözüm yollarını belirleyen bir meslek olmuştur. İnsan sağlığını ve dolayısıyla toplum sağlığını merkez alan hizmetleri özveriyle yürüten değerli eczacılarımızın 14 Mayıs Eczacılık Günü'nü kutluyorum" şeklinde konuştu. - Van