10 emekli tuğgeneralin rütbeleri alındı

Emekliye sevk edilen, kendi isteğiyle emekli olan veya istifa eden subaylardan “Hava Kuvvetleri Komutanlığı”ndan 10 emekli tuğgeneralin rütbeleri alınarak, emekli kimlikleri iptal edildi.

VAN 27.08.2017 13:32:59 0
10 emekli tuğgeneralin rütbeleri alındı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında 693 ve 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yayınlanan yeni KHK’lara göre; “Türk Silahlı Kuvvetleri”nden (TSK) emekliye sevk edilen, kendi isteğiyle emekli olan veya istifa eden subaylardan, FETÖ’ye üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilen "Hava Kuvvetleri Komutanlığı"ndan 10 emekli tuğgeneralin rütbeleri alınarak, emekli kimlikleri iptal edildi.

 

Rütbeleri alınan bu kişiler uhdelerinde taşımış oldukları mesleki unvanları ve sıfatlarını kullanamayacak ve bu unvan ve sıfatlarına bağlı olarak sağlanan haklardan yararlanamayacak. Bu kişilerin uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılacak, silah ruhsatları, pilot lisansları ve ilgili pasaport birimleri tarafından pasaportları iptal edilecek. Bu kişiler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacak. (İLKHA)