'1. Van Evlilik İhtiyaçları Fuarı' kapılarını açtı

Van'da bu yıl ilk kez gerçekleştirilen “1. Van Evlilik İhtiyaçları Fuarı” dün düzenlenen programla kapılarını açtı. New İpekyolu Fuarcılık ve Organizasyon tarafından gerçekleştirilen ve Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Fuar ve Kongre

VAN 20.04.2018 12:00:26 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Fuarın açılışına katılan ve burada konuşan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, fuarların kentin tanıtımı anlamında büyük önem taşıdığını kaydederek, asıl hedefin fuarları uluslararası alana taşımak olması gerektiğini söyledi. New İpekyolu Fuarcılık ve Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Faysal İnan da; “Amacımız Van'ı fuar merkezi yapmak. Van’ın fuarlar anlamında bir marka şehir olması yönünde büyük çaba harcıyoruz” dedi.

 Van'da ilk kez düzenlenen 1. Van Evlilik İhtiyaçları Fuarı, dün düzenlenen törenle kapılarını açtı. 
Fuarın açılışına AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Yasin Ertürk, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, DAKA Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, bazı kurum amirleri, stant açan esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“HEDEF; FUARLARI ULUSLARARASI ALANA TAŞIMAK OLMALI”
Açılış kurdelesi kesimi öncesi kısa bir konuşma yapan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van’da fuarların giderek ön plana çıktığını, temel hedefin bu fuarları uluslararası alana taşımak olması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
“Fuar merkezi bizim için büyük bir şanstır, fuarlar daha önce çadırlarda yapılırken bugün devasa bir kongre merkezinde yapılıyor. Eskiden Van’da tek fuar varken, şimdi her ay bir fuar var. Bu da Van’ın zenginleştiğini, büyüdüğünü, gerçek manada bir çekim merkezi olduğunun bir ifadesidir. Fuarlar ilimizin tanıtımına katkı sunmasının yanında elbette ki sektörel anlamda bizim için bir tanıtım vesilesidir. Tabi katılımın bol olması lazım, buraya gelen insanların mutlu olması lazım. Temel amacımız bu fuarları uluslararası alana taşımaktır. Gönül arzu eder ki şehrimizde de büyük katılımların olmasıdır. Fuarı düzenlemek de önemlidir, bunu yapan arkadaşlar bizi sevindiriyor. İnşallah bundan sonraki fuarlarımız daha katılımlı ve daha güzel fuarlar olacaktır. Bu fuarın Van’ımıza, düzenleyenlere, katılımcı firmalara hayırlı olmasını diliyorum.”

 

"VAN FUAR ŞEHRİ OLACAK"
New İpekyolu Fuarcılık ve Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Faysal İnan da, stantların gezilmesi ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.
Firma olarak ilk kez fuar açtıklarını belirten İnan, Van’ın fuarlar anlamında bir marka şehir olması yönünde çaba gösterdiklerini ve bundan sonra da aynı çaba içinde olacaklarını belirterek, şunları söyledi:
“Bu fuarı Van’da ilk kez gerçekleştiriyoruz. 100’ün üzerinde katılımcı firmamız var. 36 tanesi il dışından gelen firmalarımızdır. 25 tane iş kolunu burada buluşturduk. Bunun için çok yoğun bir reklam kampanyası yürüttük. Dört gün boyunca şehirde araçları dolaştırdık. Altı arkadaşımızı, afişlerimizi giydirip şehirde dolaştırdık. 20 bin tane afiş dağıttık. TOKİ’lerden ve merkezden 12 tane araç kaldırıyoruz. Biz şehrimizin fuarlar anlamında marka şehir durumuna gelebilmesi için bütün gayretimizle çalışıyoruz. İnşallah halkımızın teveccühü ile de biz bölgedeki en iyi fuarı gerçekleştirmiş olacağız. Fuarda sahnemiz var, defile düzenleyeceğiz. Yine her akşam sahnede konserimiz olacak. Yerel sanatçılarımız, folklor ekibimiz sahne alacak. Ayrıca çekilişlerimiz olacak. Biz her akşam burayı süsleyeceğiz.” 

 

“18 YAŞ ALTI EVLENDİRMİYORUZ”
İnan, basın mensuplarının sorusu üzerine de, 18 yaşından küçük olanların evlilik amacıyla yapacakları alışverişlerine müsaade etmeyeceklerini belirterek, “Biz 18 yaş altı evliliklere satış yapmayacağız. Kanunsuz iş yapmayacağız” ifadesini kullandı.Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi