1 ay daha prefabrikte eğitim!

Van'da 2011 yılında meydana gelen depremde binası hasar gören 2 Nisan İlkokulu öğrencileri halen Özalp yolu üzerindeki prefabrikte ders görüyor. Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, bir aydan kısa bir zaman içinde, okulun yanında in

VAN 5.10.2015 10:24:01 0
1 ay daha prefabrikte eğitim!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Van'da 2011 yılında meydana gelen depremin ardından az sayıda okul eksi binalarında ders görürken, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) dâhil birçok okul ve dershane de konteynır, çadır ve prefabrik gibi yerlerde eğitimlerine devam etti. Bu okullardan biri de Özalp yolu üzerinde bulunan 2 Nisan İlköğretim Okulu. Ancak deprem sonrası yapılan ve onarılan okullara geri dönüldü.
2 Nisan İlköğretim Okulu'ndaki öğrenciler ise o kadar şanslı olamadı. Depremin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen buradaki öğrenciler halen prefabrikte ders görüyor.

"ZORLANIYORUZ"
Gazetemize konuşan okul öğrencileri prefabriğin yazın çok sıcak, kışın ise çok soğuk olduğunu belirterek, ders sırasında çok zorlandıklarını söyledi.
Yer darlığı nedeniyle herhangi bir etkinlik de yapmadıklarını belirten öğrenciler, okulun ayrıca temizliğinin de gereği gibi yapılamadığını ve koktuğunu iddia ettiler.

YENİ BİNAYA TAŞINIYOR
Öğrencilerin ders gördüğü prefabriğin hemen yanında ise, bu süre içinde donanımlı, modern bir bina inşa edilmiş. 
Üç katlı binanın tüm eksikleri giderilmiş durumda. Okul sadece öğrencileri bekliyor. 
Gazetemize bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, bir aydan kısa bir zamanda okulun yanında inşa edilen bu modern binaya taşımanın gerçekleşeceğini söyledi.

"BAŞKA PREFABRİK YOK!"
Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Van'da ayrıca 2 Nisan Okulu dışında başka bir okulun da prefabrik ya da başka bir yerde eğitim görmediğini, tümünün kendi binalarında eğitim gördüğünü belirterek, "Bu okulumuz da bir aydan daha kısa bir zamanda yeni yerine taşınacaktır." diye konuştu.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı