1-0 kazandı

Liderliği Kaptı

VAN 9.09.2013 12:02:39 0
1-0 kazandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Belediye Vanspor sezonun ikinci karşılaşmasında evinde ağırladığı Arsinspor'u 1-0 yenerek puanını 6'ya çıkardı. Önceki hafta Şekerspor'u 2-0 mağlup eden B.Vanspor, bu hafta ise Arsinspor'u yenerek liderliğe yükseldi.
TFF Üçüncü Futbol Ligi 3. Grup mücadelesinde temsilcimiz B.Vanspor, Van Atatürk Şehir Stadı'nda karşılaştığı Arsinspor'u Ersoy Yılmaz'ın attığı golle 1-0 yenerek, iki haftada 6 puan toplamayı başardı. Grupta iki maçını kazanan tek takım B.Vanspor oldu.

Bölge: Bişar Ulutaş

Saat 16:00'da başlayan maçı, Bilal Köseoğlu, Özcan Genel, Gökhan Yumlu ile Adem Karakaya'dan oluşan hakem dörtlüsü yönetti.
B.Vanspor, Cahit Yahya Sönmez teknik sorumluluğunda sahaya; Serkan, Birol, Maksut, Emrah, Ersoy, Medeni, Yunus, Ümit, Semih, Osman ve Volkan ilk onbiri ile çıktı.
Arsinspor ise Orhan Çinemre teknik sorumluluğunda sahaya; Ali, Münür, Nurettin, Yunus, Mehmetcan, Raif, Erkan, Hasan, Sami, Tuncay ve Emre ilk onbiri ile çıktı.
Karşılaşmanın 6. Dakikasında B.Vanspor'un kazandığı serbest vuruşu Volkan kullandı. Bu oyuncunun sert vuruşunda top az farkla dışarı çıktı.
7. dakikada B.Vanspor; Maksut, Emrah ve Medeni paslaşmasıyla bir kez daha atağa çıktı. Ersoy'un şutunda kaleci topu dışarı tokatladı.
16. dakikada Arsinspor çok net bir golü kaçırdı. Erkan'ın şutunda top direğe çarpıp geri döndü, ceza alanı dışında Emre sert ve düzgün vurdu, top auta çıktı.
Bir dakika sonra B.Vanspor'lu Osman sakatlanarak yerini Salih Tunar'a bıraktı.
20. dakikada B.Vanspor golü buldu. Ümit, Yunus ve Volkan'ın paslaşması ile rakip savunmayı aşan top bir anda Ersoy'un önünde kaldı. Bu oyuncunun akıllı vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-0
Bu golle B.Vanspor taraftarının desteği arttı.
26. dakikada B.Vanspor serbest vuruş kazandı. Ümit'in şutunda top dışarı çıktı.
28. dakikada gelişen Arsinspor atağında savunmada Birol topu taca yolladı.
29. dakikada Arsinspor'dan Nurettin sarı kart gördü.
Bu dakikalarda oyun vasatın üzerine çıkmadı.
40. dakikada gelişen B.Vanspor atağında Emrah'ın vuruşu az farkla auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısında B.Vanspor soyunma odasına 1-0 önde girdi.
İlk yarıya B.Vanspor temkinli başladı. Rakibini savunmada karşılayan B.Vanspor, yüksekten gelen topları stoper ve libero oyuncuları ile uzaklaştırdı.
 49. dakikada Arsinspor atağında Cemre uzaktan sert ve düzgün vurdu, top kalenin sağ direğini sıyırıp dışarı çıktı.
İki dakika sonra gelişen bir başka atakta B.Vanspor savunması başarılıydı.
54. dakikada B.Vanspor Ersoy'la gole yaklaştı. Bu oyuncunun şutunda top üstten auta çıktı.
Bu dakika içinde B.Vanspor oyuncu değişikliğine gitti ve Medeni yerini, Mazlum Öndil'e bıraktı.
60. dakikada Arsinspor net bir gol kaçırdı. Hasan'ın pasında topla buluşan ve kaleci ile karşı karşıya kalan Emre, panik yaptığı için topa istediği gibi vuramadı ve net bir gol kaçırmış oldu.
78. dakikada Arsinspor'da Sami'nin yerine Mikdat oyuna dahil oldu.
80. dakikada Arsinspor'da bu kez oyundan Raif çıktı, yerine Osman oyuna dahil oldu.
82. dakikada B.Vanspor'lu Emrah'a faul yapan Münür sarı kart gördü.
85. dakikada gelişen Arsinspor atağını B.Vanspor savunması önledi.
Aynı dakika içinde top toplayan çocuk ile Arsinspor'lu futbolcular arasında kısa süreli tartışmalar gerginliğe sebep oldu.
86. dakikada Arsinspor üst üste üç köşe vuruşu kazandı, savunma ilk iki pozisyonda topu kornere, üçüncü pozisyonda ise taca gönderdi.
Bu dakikalarda Arsinspor ataklarını artırdı, taraftarlar ise ıslıklar çalarak rakibin konsantrasyonunu bozmaya çalıştı.
Maçın normal süresine hakem tarafından dört dakika ilave edildi.
Uzatmanın ikinci dakikasında Arsinspor'dan Tuncay kaleci ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun kötü vuruşu Arsinspor'u bir puandan etti.
Bir dakika sonra ise Ersoy B.Vanspor'un ikinci golünü atmaya yaklaştı, ancak savunma izin vermedi. Karşılaşma bu skorla sona erdi ve B.Vanspor iki haftada 6 puan toplamayı başardı.
Maçı; Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ve eşi, TFF Bölge Müdürü Cengiz Polater, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, B.Vanspor Kulüp Başkanı Gıyasettin Gültepe, spor kamuoyu ve yaklaşık iki bin taraftar izledi.

Öte yandan B.Vanspor'un grubunda mücadele eden Kayseri Şekerspor, deplasmanda Denizli BŞB ile 2-2 berabere kaldı ve ikinci sırada yer aldı. İstanbulspor ise deplasmanda Menemen Belediyespor'la 0-0 berabere kalarak, yendiği takımın üstünde dört puanla üçüncü sırada yer aldı. Grupta beşinci sırada ise, B.Vanspor'un haftaya karşılaşacağı Ayvalıkgücü Belediyespor bulunuyor